Σε εγκληματική ενέργεια με κίνητρο πιθανότατα την αρπαγή του «κομποδέματος» των θυμάτων αποδίδεται σε πρώτη φάση από την ΕΛ.ΑΣ. ο θάνατος ενός ζευγαριού που βρέθηκαν νεκροί το πρωί της Τρίτης μέσα στο σπίτι τους στην περιοχή Σφηνάρι Κισσάμου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για έναν 78χρονο και μια 66χρονη γυναίκα συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους, τους οποίους αναζήτησε ο γιος τους, καθώς είχε μέρες να επικοινωνήσει μαζί τους.
Όταν μπήκε στο σπίτι αντίκρισε νεκρούς τους γονείς του και στη συνέχεια ενημερώθηκε η Αστυνομία.
Και οι δύο φέρουν πλήγματα πιθανόν από μαχαίρι· τα περισσότερα, πέντε τον αριθμό, τα φέρει η γυναίκα, στην πλάτη και ένα στην κοιλιά, ενώ ο άντρας φέρει ένα τραύμα στην κοιλιά. Και στους δύο έχουν εντοπιστεί μικροχτυπήματα στο κεφάλι ενώ το σπίτι τους ήταν αναστατωμένο, αν και δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης.
Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών και να προσδιορίσει τα ακριβή κίνητρα τους. Μέχρι στιγμής δεν έχει διακριβωθεί αν έχουν αφαιρεθεί χρήματα ή άλλα αντικείμενα.
Σημειώνεται πάντως ότι στις 13 Ιανουαρίου είχε σημειωθεί στην ίδια περιοχή ληστεία σε βάρος υπαλλήλου εταιρείας μεταφοράς δεμάτων.