Οργανώνεται για την αντιπολίτευση και για τη διαδοχή στο ΠαΣοΚ

Χρόνο στο χρόνο δίνουν στο ΠαΣοΚ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναγνώρισε δημοσίως την ευθύνη του για το εκλογικό αποτέλεσμα και προανήγγειλε συνέδριο με ανοιχτό το θέμα της διαδοχής.

Χρόνο στο χρόνο δίνουν στο ΠαΣοΚ. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναγνώρισε δημοσίως την ευθύνη του για το εκλογικό αποτέλεσμα και προανήγγειλε συνέδριο με ανοιχτό το θέμα της διαδοχής.
Δεν προτίθεται όμως να παραιτηθεί αμέσως καθώς θέλει να δει τι θα γίνει με την κυβέρνηση και τον χειρισμό των μεγάλων εθνικών θεμάτων αλλά και να οργανωθεί και να ηρεμήσει εσωτερικά το ΠαΣοΚ.
Ωστόσο δεν πρόκειται να καθυστερήσει τις διαδικασίες. Την Πέμπτη το μεσημέρι συγκαλεί σε κοινή συνεδρίαση το Πολιτικό Συμβούλιο και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος ώστε να γίνει μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και να συζητηθεί η στάση που θα τηρήσει στο εξής.
Ήδη πάντως έχει ειπωθεί ατύπως ότι αν ο Αλέξης Τσίπρας ζητήσει να συμμετάσχει το ΠαΣοΚ στην Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης δεν υπάρχει λόγος άρνησης καθώς αυτή είναι μια επίμονη πρόταση του κ. Βενιζέλου από το 2012. Το ΠαΣοΚ σε γενικές γραμμές δεν σκοπεύει να ασκήσει μια στείρα αντιπολίτευση αλλά δεν θα επιτρέψει να διολισθήσει η χώρα από τα κεκτημμένα της.
Περιθώριο κινήσεων χρειάζονται και οι ενδιαφερόμενοι να τρέξουν στην κούρσα της διαδοχής. Όλοι αναγνωρίζουν ότι η προσωπική αντιπαράθεση αυτή την ώρα θα σημάνει πρόωρα το τέλος του ΠαΣοΚ η επιβίωση του οποίου ήδη κρέμεται από μια λεπτή κλωστή.
Σενάρια για βελούδινη διαδοχή ή για δαχτυλίδι μοιάζουν εκτός πραγματικότητας. Μόνο μια οργανωμένη και συντεταγμένη διαδικασία βάσης θα είναι λυτρωτική για το ΠαΣοΚ, θα δώσει νομιμοποίηση και θα λύσει τα χέρια του επόμενου προέδρου, λένε στελέχη του κόμματος.
Οι διεργασίες πάντως βρίσκονται σε εξέλιξη και οργανώνονται οι πρώτες συμμαχίες. Σημαντικός αριθμός στελεχών στοιχίζεται πίσω από τη Φώφη Γεννηματά, στη λογική «να οργανώσουμε πρώτα το σπίτι μας και βλέπουμε» με την ευκαιρία που δίνει η παραμονή στην αντιπολίτευση. Παρών στις εξελίξεις έχει δηλώσει και ο Ανδρέας Λοβέρδος ενώ δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Δυναμικά κινείται όμως και η νεότερη γεννιά, Νίκος Ανδρουλάκης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, αλλά και ο Κυριάκος Πιερρακάκης ο οποίος δεν έχει λάβει ακόμα οριστικές αποφάσεις. Δεν αποκλείεται λοιπόν να υπάρξουν εκπλήξεις καθώς είναι ισχυρό το αίτημα για ανανέωση και για νέα πρόσωπα στο ΠαΣοΚ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk