Αποθήκη στον Ασπρόπυργο στη διάθεση του Χρ. Ξηρού

Μία «ύποπτη» ενοικίαση αποθήκης στην περιοχή Φούσα Ασπροπύργου τον Σεπτέμβριο του 2014, όπου πιθανόν να κρυβόταν οπλισμός και οχήματα των συνεργών του Χριστόδουλου Ξηρού, έχει μπει στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας,

Μία «ύποπτη» ενοικίαση αποθήκης στην περιοχή Φούσα Ασπροπύργου τον Σεπτέμβριο του 2014, όπου πιθανόν να κρυβόταν οπλισμός και οχήματα των συνεργών του Χριστόδουλου Ξηρού, έχει μπει στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, η οποία ερευνά την κοινή δράση ποινικών και αντιεξουσιαστών για ένοπλες επιθέσεις. Στοιχεία για την ενοικίαση της εν λόγω αποθήκης εντοπίστηκαν στη «γιάφκα» του Χρ. Ξηρού στο Λουτράκι και φαίνεται τα ευρήματα από αυτήν την έρευνα να είναι «σημαντικά».

Την ίδια ώρα διαπιστώνεται ότι τα τρία οχήματα που σκόπευε να χρησιμοποιήσει ο Χρ. Ξηρός στην επίθεσή του -σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.- στις φυλακές Κορυδαλλού είχαν κλαπεί, δύο εξ αυτών, τον Ιούλιο του 2014 από τις περιοχές των Πατησίων και του Νέου Ηρακλείου και το τρίτο στις 29 Δεκεμβρίου, δηλαδή λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη σχεδιαζόμενη ενέργεια, από το Γαλάτσι. Μάλιστα ένα από τα κλεμμένα οχήματα για την επίθεση χρησιμοποιείτο από γραφείο κηδειών!
Βρήκαν μισθωτήριο
Στη διάρκεια της έρευνας στο κατάλυμα του Χρ. Ξηρού στη λίμνη Ηραίου στο Λουτράκι βρέθηκε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης αποθηκευτικού χώρου στο χρονικό διάστημα από 10 Σεπτεμβρίου 2014 ως 10 Δεκεμβρίου 2014. Ως ενοικιαστής φέρεται ένας 50χρονος με το όνομα Απόστολος Π., κάτοικος της οδού Αρεως στο Κορωπί, στοιχεία του οποίου προσδιορίστηκαν και στη γιάφκα του Λουτρακίου.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αναζήτησαν τον 35χρονο ιδιοκτήτη της αποθήκης στον Ασπρόπυργο, ο οποίος έδωσε αναλυτική κατάθεση στις 11 Ιανουαρίου 2015. Ανέφερε για το ενδιαφέρον που έδειξε για τον εν λόγω αποθηκευτικό χώρο ο 50χρονος, ύστερα από σχετική αγγελία στις εφημερίδες.
Όπως ανέφερε ο ιδιοκτήτης του χώρου, «τον ρώτησα για ποιον λόγο χρειάζεται την αποθήκη και μου απάντησε ότι οι γιοι του έχουν μαγαζί με πλαστικά , λεκάνες κι άλλα παρόμοια είδη στη Νίκαια Αττικής και επειδή εκείνη την περίοδο ανακαίνιζαν το μαγαζί ήθελε να μεταφέρει το εμπόρευμά του στην αποθήκη μέχρι να τελειώσουν οι εργασίες ανακαίνισης. Συμφωνήσαμε λοιπόν την καταβολή για τους τρεις μήνες ενοικίασης 1.200 ευρώ».
Ο 35χρονος δήλωσε ότι ο ενοικιαστής του χώρου δεν του εμφάνισε την ταυτότητά του, ενώ του είπε ότι δεν θυμόταν το ΑΦΜ του. Συμπλήρωσε δε: «Επειτα από χρονικό διάστημα ενός και πλέον μηνός αντιλήφθηκα διερχόμενος από το συγκεκριμένο σημείο ότι στα παράθυρα της αποθήκης είχαν τοποθετηθεί τεμάχια νάιλον, επιπρόσθετα δε είχαν αλλαχτεί ο ομφαλός της κλειδαριάς της πόρτας όσο και το λουκέτο που υπήρχε επ’ αυτής, ενώ σε προγενέστερες διελεύσεις μου δεν είχα διαπιστώσει οποιασδήποτε χρήση αυτής. Επιπλέον την ημέρα που διαπίστωσα ότι έχει αλλάξει κλειδαριές, έλεγξα το εσωτερικό της αποθήκης από σχισμή πόρτας και από τρύπα που υπήρχε στο νάιλον του παραθύρου για να δω αν χρησιμοποιείται και παρατήρησα ότι εντός αυτής ήταν σταθμευμένα δύο οχήματα εκ των οποίων ένα μικρό βαν, μάρκας Fiat, μοντέλου Doblo άσπρου χρώματος και το άλλο μάρκας Suzuki σκούρου χρώματος. Για τα εν λόγω οχήματα είχα δηλώσει στην Αστυνομία τις πινακίδες κυκλοφορίας τους, τις οποίες τώρα δεν θυμάμαι να σας πω, πλην όμως με είχαν ενημερώσει ότι για αυτές δεν είχε δηλωθεί κλοπή».
Ωστόσο ιδιαίτερα ενδιαφέρον για την ΕΛ.ΑΣ. θεωρούνται όσα έγιναν με την ολοκλήρωση του χρόνου ενοικίασης του αποθηκευτικού χώρου. Όπως δηλώνει ο 35χρονος, «λίγο πριν από την λήξη της μίσθωσης στις 10 Δεκεμβρίου 2014 δέχθηκα κλήση στο κινητό μου τηλέφωνο από τον αριθμό που μου είχε δηλώσει ο ενοικιαστής -και ένα μεγάλο διάστημα ήταν κλειστό- και όταν απάντησα συνομίλησα με μία νεαρή γυναίκα που μου είπε ότι λέγεται «Αννα» και ότι ήταν η κόρη του ενοικιαστή, για τον οποίο μου δήλωσε ότι λείπει στο εξωτερικό…».
Τελικώς μεταξύ ιδιοκτήτη και των ύποπτων ενοικιαστών δεν συμφωνήθηκε παράταση της μίσθωσης. Όμως οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να λένε ότι μέσα στον χώρο να ανακαλύφθηκαν κλειδιά και άλλα αντικείμενα που ερευνώνται σε σχέση με τυχόν συσχετισμό με τον Χρ. Ξηρό. Επιπλέον αναζητούνται στοιχεία για τα οχήματα που φέρεται να βρέθηκαν στην αποθήκη αλλά και να προσδιορισθούν περισσότερα στοιχεία για τον κάτοικο του Κορωπίου που εμφανίζεται αιφνιδιαστικά στην υπόθεση Ξηρού.

Τι λένε οι συγγενείς του ενοικιαστή

Ο 50χρονος τραπεζικός υπάλληλος που εμφανίζεται σαν ενοικιαστής της αποθήκης στον Ασπρόπυργο δηλώνει άγνοια για τη συγκεκριμένη συναλλαγή. Όπως ανέφεραν στο «Βήμα» πρόσωπα από το συγγενικό περιβάλλον του, «ποτέ δεν έχει προχωρήσει σε καμία παράνομη ενέργεια και προτίθεται να πάει στην Αστυνομία να καταθέσει σχετικά. Όσον αφορά αυτά τα οποία αναφέρει ο ιδιοκτήτης της αποθήκης, ο συγγενής μας έχει παιδιά μικρής ηλικίας που βεβαίως δεν έχουν ουδεμία σχέση με τα μνημονευόμενα περί αποθήκης πλαστικών στη Νίκαια κτλ. Ούτε ασφαλώς έχει κόρη που τη λένε Άννα, όνομα το οποίο εμφανίζεται στις στιχομυθίες με τον ιδιοκτήτη της αποθήκης. Πιστεύουμε ότι κάποιοι χρησιμοποίησαν το όνομά του».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν ότι αυτή η πτυχή της υπόθεσης Ξηρού χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση. Συμπλήρωσαν μάλιστα ότι «η αποθήκη στον Ασπρόπυργο πιθανόν να προοριζόταν για τη μετασκευή των οχημάτων που θα χρησιμοποιούσαν στην επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk