Οδ. Βουδούρης: «Η πολιτική αυτή μάς οδηγεί σε αδιέξοδο και έτσι είναι αναγκαία η επαναδιαπραγμάτευση»

Την Τρίτη 13 Ιανουαρίου ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,μίλησε στον Βήμα fm για την οικονομία και τον ΣΥΡΙΖΑ

Την Τρίτη 13 Ιανουαρίου ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Οδυσσέας Βουδούρης μίλησε στις «Πρωινές Διαδρομές» και στους Βασίλη Αδαμόπουλο και Σωτήρη Ξενάκη για την οικονομία και τον ΣΥΡΙΖΑ.{{{ audio1 }}}

Για την οικονομία και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές

«Η Γερμανία δεν είναι Ευρώπη. Ο Σόιμπλε ξέρει πάρα πολύ καλά ότι θα ξεκινήσει διαπραγμάτευση και θέλει αυτή η διαπραγμάτευση να πάει προς τη δική του πλευρά. Δεν υφίστανται αυτά. Όλες οι συμφωνίες και πολιτικές κρίνονται στην πράξη. Όταν οδηγούν στο αδιέξοδο που διαπιστώνουμε, προφανώς οδηγούμαστε στη διαπραγμάτευση. Δεν είναι ότι θέλουμε να έλθουμε σε σύγκρουση με τους εταίρους μας. Θέλουμε να βρούμε μια λύση και να είμαστε και εμείς και αυτοί κερδισμένοι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν συνεχίσουμε αυτήν την πολιτική, δεν θα μπορέσουμε να αποπληρώσουμε το δάνειο. Δεν είναι οι εκλογές, αλλά η πραγματικότητα.»

Για τις σχέσεις με τα άλλα κόμματα και τις συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ

«Είναι λάβροι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι εναντίον της Ν.Δ. και έχει ενδιαφέρον ότι η Ν.Δ. δεν χτυπάει τόσο πολύ το ΚΚΕ, παρά το γεγονός ότι είναι πιο ακραίο – αν θεωρηθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ακραίος. Βλέποντας την εξέλιξη των πραγμάτων, έχω την πεποίθηση ότι θα έχουμε αυτοδυναμία. Έχουμε ένα εκλογικό σύστημα – που δεν είναι το ιδανικό – και θα δώσει ο λαός μια εντολή. Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει, βάσει του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, να πάρει την εντολή και να πάει στη Βουλή να πει ότι ζητάει να εφαρμόσει είτε με ψήφο εμπιστοσύνης είτε με ψήφο ανοχής αυτό το πρόγραμμα. Η λογική, το αίσθημα ευθύνης και άλλων κομμάτων που δεν ξέρω ποια θα είναι, θα είναι να σεβαστούν τη λαϊκή ετυμηγορία.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk