Η πιο καλή σύζυγος

Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να την αποκαλέσει κανείς την καλύτερη, σίγουρα όμως πρόκειται για την πιο έξυπνη σειρά που έχει προβληθεί τα τελευταία χρόνια από την αμερικανική τηλεόραση

Δεν ξέρω αν θα μπορούσε να την αποκαλέσει κανείς την καλύτερη, σίγουρα όμως πρόκειται για την πιο έξυπνη σειρά που έχει προβληθεί τα τελευταία χρόνια από την αμερικανική τηλεόραση και μάλιστα χωρίς να δείχνει κανένα σημάδι κόπωσης κι ας βρίσκεται ήδη στην 6η σεζόν της. Το «The Good Wife», με πρωταγωνίστρια την καταπληκτική Τζουλιάνα Μαργκούλις (φωτό), ξεκίνησε απευθυνόμενο κυρίως στο γυναικείο κοινό: Η σύζυγος του γενικού εισαγγελέα της Πολιτείας του Ιλινόι (και μητέρα των δύο παιδιών του) τον αφήνει όταν βρίσκεται δημοσίως στη δίνη ενός ντροπιαστικού σεξουαλικού σκανδάλου και, έπειτα από χρόνια εκτός ενεργού νομικής δράσης, ξαναρχίζει να δουλεύει σε ένα μεγάλο δικηγορικό γραφείο του Σικάγου. Μια γυναίκα χειραφετείται, δηλαδή. Στους πρώτους κύκλους η κεντρική πλοκή εξελισσόταν παράλληλα με αυτοτελείς δικαστικές ιστορίες, ενδιαφέρουσες, προκλητικές και πολύ hip. Οι σεναριογράφοι επεδείκνυαν μάλιστα καταπληκτικά αντανακλαστικά σε σχέση με την επικαιρότητα: μόλις μερικούς μήνες μετά την περιπέτεια του Στρος-Καν με την καμαριέρα προβλήθηκε επεισόδιο με αντίστοιχη θεματολογία, για παράδειγμα.
Πέντε χρόνια μετά, οι εξελίξεις τροφοδοτούνται από τη ζωή της βασικής ηρωίδας: ο συνέταιρός της κινδυνεύει να μπει στη φυλακή, ο γάμος της έχει εξελιχθεί σε «διακανονισμό», τα παιδιά της επαναστατούν. Από εργαζόμενη μητέρα έχει εξελιχθεί σε φιλόδοξη, δυναμική μπιζνεσγούμαν. Το ίδιο συνέβη και στη σειρά: επανεφηύρε τον εαυτό της. Οταν ένας από τους βασικούς ηθοποιούς αποφάσισε να αποχωρήσει και έπρεπε να βρεθούν ξαφνικά χωρίς κεντρικό love story, οι δημιουργοί πήραν τα υλικά που τους είχαν απομείνει κι έχτισαν ξανά το σύμπαν τους – κάνοντάς το ακόμη πιο ενδιαφέρον. Η εξέλιξη, γεμάτη αγωνία για τον θεατή, είναι εντυπωσιακή. Ακόμη περισσότερο επειδή η Αλίσια Φλόρικ δεν έχει υποστεί καμία αγιοποίηση. Τουναντίον, όσο ψηλότερα ανεβαίνει, τόσο πιο διεφθαρμένη γίνεται. Κάθε κατάκτησή της συνεπάγεται κι έναν μικρό συμβιβασμό. Το «The Good Wife» δεν μιμείται τη ζωή. Της μοιάζει.
Το «The Good Wife» προβάλλεται από το ΣΚΑΪ.

* Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

BHMAgazino
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk