Συνεργασία υπουργείων Οικονομικών και Ναυτιλίας σε θέματα αιγιαλού

Την υποχρέωση να ενημερώνουν τις Λιμενικές Αρχές κάθε φορά που διαπιστώνουν εκτέλεση παρανόμων έργων σε χώρους αιγιαλού, παραλίας, θάλασσας, πυθμένα και ζώνης λιμένα έχουν εφεξής τα Αυτοτελή Γραφεία Δημόσιας Περιουσίας  του υπουργείου Οικονομικών.  

Την υποχρέωση να ενημερώνουν τις Λιμενικές Αρχές κάθε φορά που διαπιστώνουν εκτέλεση παρανόμων έργων σε χώρους αιγιαλού, παραλίας, θάλασσας, πυθμένα και ζώνης λιμένα έχουν εφεξής τα Αυτοτελή Γραφεία Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών.

Εγκύκλιος του Γενικού Διευθυντή Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών Κωνσταντίνου Μασούρα αναφέρει πως μετά από αίτημα του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, το οποίο έχει την αρμοδιότητα αστυνόμευσης του αιγιαλού, της παραλίας, της θάλασσας, του πυθμένα και της ζώνης λιμένα για την εκτέλεση παρανόμων έργων, σε περίπτωση που διαπιστώνονται αυθαίρετες επεμβάσεις στους εν λόγω κοινόχρηστους χώρους από τα Αυτοτελή Γραφεία Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών, θα πρέπει ακολούθως να ενημερώνονται σχετικά οι οικείες Λιμενικές Αρχές για την επιβολή κυρώσεων.

Ομοίως, και η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου θα ενημερώσει προσεχώς τις Λιμενικές Αρχές ότι σε περίπτωση που διαπιστώνονται σχετικές παραβάσεις θα πρέπει άμεσα να ενημερώνονται, αντίστοιχα, οι κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις Δημόσιας Περιουσίας, προκειμένου να προβούν στην προβλεπόμενη από την κείμενη νομοθεσία λήψη μέτρων προστασίας των παραπάνω χώρων, για την διασφάλιση της κοινοχρησίας και των δικαιωμάτων του Δημοσίου.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Αναβολές και… private clubs Το τεράστιο ροζ, γεμάτο καθρέφτες, δωμάτιο στη βίλα «Ορτανσία», σκαρφαλωμένη στις ψηλότερες και πλέον θεαματικές οροσειρές της Εκάλης, ήταν... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk