Στο Πειθαρχικό ο γυναικολόγος που συνελήφθη για «φακελάκι»

Την παραπομπή του γιατρού του ΕΣΥ, που κατηγορείται για δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και απόπειρα εκβίασης, στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου στο οποίο υπηρετεί ο εν λόγω γιατρός.

Την παραπομπή του γιατρού του ΕΣΥ, που κατηγορείται για δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και απόπειρα εκβίασης, στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου στο οποίο υπηρετεί ο εν λόγω γιατρός.

  Το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου, το οποίο συνήλθε με εντολή του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, αμέσως μόλις γνωστοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας η σύλληψη και η κράτηση, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας του γιατρού, αποφάσισε επίσης και την απαγόρευση εισόδου του στο νοσοκομείο, μέχρι να βγει η πειθαρχική απόφαση.

  Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος γιατρός, «ο οποίος παραβίασε βάναυσα τον όρκο του, προσέβαλε το ιατρικό σώμα και κατασυκοφάντησε το ΕΣΥ με την απαράδεκτη και κατακριτέα πράξη του» δεν είναι μέλος της διοίκησης του Ανωτάτου Πειθαρχικού του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

  Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος καταγγέλλει κάθε φαινόμενο χρηματισμού γιατρού και καλεί τόσο τους πολίτες να προβαίνουν σε πράξεις καταγγελίας των επιόρκων γιατρών όσο και το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο των Ιατρών του ΕΣΥ, το οποίο είναι όργανο του υπουργείου Υγείας, να πράξει άμεσα τα δέοντα.

  Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
  Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
  Κοινωνία
  ΒΗΜΑτοδότης
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk