Ο Χαϊκάλης ελέγχεται για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες»

Πιθανότατα εντός της εβδομάδας θα συγκληθεί η Επιτροπή «Πόθεν Έσχες» προκειμένου να εξετάσει την υπόθεση του Παύλου Χαϊκάλη. Ο πρόεδρος της Επιτροπής αναμένει την ακριβή διατύπωση που είχε κάνει ο κ. Χαϊκάλης για τα 5.000 ευρώ που φέρεται να έδωσε στον Γιώργο Αποστολόπουλο για να τα επενδύσει στο χρηματιστήριο. Ο νόμος απαγορεύει στους βουλευτές τις χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Τις αμέσως επόμενες μέρες -και πιθανότατα εντός της εβδομάδας- θα συγκληθεί η Επιτροπή «Πόθεν Έσχες» προκειμένου να εξετάσει την υπόθεση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές, ο πρόεδρος της Επιτροπής «Πόθεν Έσχες», Γιώργος Καλαντζής, αναμένει την ακριβή διατύπωση που είχε κάνει ο κ. Χαϊκάλης για τα 5.000 ευρώ που φέρεται να έδωσε στον Γιώργο Αποστολόπουλο για να τα παίξει στο χρηματιστήριο. Σύμφωνα με το άρθρο 13 του νόμου του 2003, απαγορεύονται στους βουλευτές οι χρηματιστηριακές συναλλαγές.

Οι ίδιες κοινοβουλευτικές πηγές επεσήμαναν ότι αν δεν διαπιστωθεί αγορά μετοχών τότε θα εφαρμοστεί η διάταξη του νόμου «πόθεν έσχες» για ανακριβή δήλωση, η οποία τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών και χρηματική ποινή από 10.000 ευρώ μέχρι 500.000 ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk