Ποιος είναι ο αρχηγός του κυκλώματος με τις πλαστές διαθήκες

Νέα στοιχεία για την δράση, αυτή τη φορά στην περιοχή της Εύβοιας, του μεγάλου κυκλώματος «ιδιοποίησης» περιουσιών από θανόντες ανακάλυψε μετά από πολυήμερη έρευνα το Τμήμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Νέα στοιχεία για την δράση, αυτή τη φορά στην περιοχή της Εύβοιας, του μεγάλου κυκλώματος «ιδιοποίησης» περιουσιών από θανόντες ανακάλυψε μετά από πολυήμερη έρευνα το Τμήμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής.

Πρόκειται για την υπόθεση που είχε αρχικώς προσδιορισθεί προ δύο μηνών με την υφαρπαγή περιουσίας από δύο αδέλφια ρακοσυλλέκτες που πέθαναν υπό άγνωστες, ερευνώμενες συνθήκες και το κύκλωμα τους είχε υφαρπάξει 550.000 ευρώ.
Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ εντόπισαν τώρα περίπτωση υφαρπαγής 250.000 ευρώ από λογαριασμό συνταξιούχου υπαλλήλου του υπουργείου Εξωτερικών (ο οποίος είχε αποβιώσει το καλοκαίρι), σε τράπεζα της Χαλκίδας. Παράλληλα, ωστόσο, ανακάλυψαν και τα άγνωστα στοιχεία του 42χρονου αρχηγού της σπείρας. Πρόκειται για ιδιώτη που διαμένει στο Μαρούσι και ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες έχει αναχωρήσει, πιθανόν λόγω της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ, στην Αυστραλία. Ο 42χρονος φέρεται μάλιστα να άντλησε πληροφορίες για τους λογαριασμούς του θανόντος υπαλλήλου του υπουργείο Εξωτερικών από φίλο του, που είχε εταιρεία καθαρισμού και εργαζόταν για την τράπεζα της Χαλκίδας. Όμως εξετάζεται σοβαρά να υπήρχε εμπλοκή και στελεχών του συγκεκριμένου καταστήματος που διέρρεαν πληροφορίες για αδρανείς λογαριασμούς θανόντων. Ηδη για αυτήν την νέα υπόθεση έχουν συλληφθεί έξι άτομα.
Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Οκτωβρίου η ΕΛ.ΑΣ είχε ανακαλύψει ένα αρχικό τμήμα της δράσης του κυκλώματος, στο οποίο συμμετείχαν ένας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, μια συμβολαιογράφος που έχει απασχολήσει τις αρχές για πλαστογραφία, ένας 66χρονος ο γιος του οποίου έχει δολοφονήσει αστυνομικό. Στις 7 Ιουλίου του 2014 δύο αδέρφια εντοπίζονται νεκρά στο διαμέρισμά τους στην οδό Διός, στην περιοχή της Βουλιαγμένης. Οι δύο άνδρες που ήταν κληρονόμοι μεγάλης περιουσίας καθώς ήταν ιδιοκτήτες καταστημάτων στην Αθήνα και πολλών ακίνητων, ζούσαν σαν ρακοσυλλέκτες. Ωστόσο την περιουσιακή τους κατάσταση και τις καταθέσεις τους, ύψους 550.000 χιλιάδων ευρώ, φέρεται να πληροφορήθηκε ο 42χρονος αρχηγός του κυκλώματος που πλησίασε την 47χρονη συμβολαιογράφο, που έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αρχές για παρόμοιες υποθέσεις, ώστε να σχηματίσει ένα πλαστό πληρεξούσιο με το όποιο ένα άτομο με λευκό ποινικό μητρώο θα έπαιρνε τα χρήματα. Το συγκεκριμένο άτομο ήταν ο 66χρονος που είχε κανονιστεί ότι θα έπαιρνε 3.000 ευρώ για τις υπηρεσίες του.
Σημαντικό ρόλο στην οργάνωση έπαιξε ένας 46χρονος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής ομάδας της Super League, καθώς ήταν αυτός που οδήγησε τον 66χρονο στο υποκατάστημα της τράπεζας για να αποσύρει χρήματα από τον λογαριασμό των νεκρών αδελφών. Από την ΕΛ.ΑΣ ερευνήθηκε το ενδεχόμενο ο θάνατος των δύο ρακοσυλλεκτών να οφείλεται σε δολοφονία. Όμως μέχρι στιγμής η ιατροδικαστική έρευνα, λόγω της προχωρημένης σήψης, δεν μπόρεσε να τεκμηριώσει κάτι τέτοιο…
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk