Μώραλης: Ανάδειξη του Πειραιά στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας

Ενημερωτική εκδήλωση για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015» που θα διεξαχθεί τον Μάιο στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκε στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, παρουσία του δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη.

Ενημερωτική εκδήλωση για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015» που θα διεξαχθεί τον Μάιο στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκε στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, παρουσία του δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη.
Κατά την εκδήλωση ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της ομάδας εργασίας για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015» κ. Πέτρος Κόκκαλης παρουσίασε στους εκπροσώπους των φορέων της ναυτιλίας, της κρουαζιέρας, του τουρισμού, των ναυταθλητικών σωματείων κ.α., την πρόταση και τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό του Δήμου Πειραιά. Παράλληλα ζήτησε τη συμβολή και τη συνεργασία των παραγωγικών τάξεων της πόλης, έτσι ώστε η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015 να στεφθεί από επιτυχία.
Σε δηλώσεις του ο κ. Μώραλης τόνισε ότι «η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015 διοργανώνεται τον Μάιο στον Πειραιά και είναι αναμφισβήτητα μια σημαντική διοργάνωση. Στόχος είναι η ανάδειξη της πόλης μας εντός και εκτός συνόρων. Θα φιλοξενήσουμε σημαντικές προσωπικότητες, θα αναδείξουμε την έννοια της συνέργειας, της συμμετοχής, του εθελοντισμού. Είμαστε μια παραθαλάσσια πόλη, το σύνθημα μας προεκλογικά ήταν ότι ο Πειραιάς πρέπει να κοιτάξει προς τη θάλασσα. Δίνουμε έμφαση στη Ναυτιλία και στον τουρισμό, καθώς είναι δύο τομείς στους οποίους οφείλουμε να εστιάσουμε για να αναπτυχθεί η πόλη. Θέλουμε να συνεργαστούμε με όλους τους φορείς και να δείξουμε το καλό πρόσωπο του Πειραιά».

Όπως ανέφερε ο κ. Κόκκαλης η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας στηρίζεται σε δυο πυλώνες: «Στον πρώτο που θα γίνει στις 28 και 29 Μαΐου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα πραγματοποιηθεί πολιτική συζήτηση, μια πολύ μεγάλη έκθεση και μια σειρά από workshops σχετικά με την Ημέρα θάλασσας. Ο δεύτερος είναι αυτός της δημόσιας ημέρας (public day) που θα γίνει στις 30 και 31 Μαΐου. Πρόκειται ουσιαστικά για μια ανοικτή ημέρα, που στοχεύει στην ανάδειξη του θαλάσσιου πολιτισμού του Πειραιά σε όλη την Ευρώπη. Πιστεύουμε πως έχει έρθει η στιγμή να αναδείξουμε την ακτή του Πειραιά σαν ένα τόπο ο οποίος εκφράζει το ναυτικό πλούτο των Πειραιωτών και της πόλης».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk