Χρέη πρύτανη στο ΑΠΘ ως την εκλογή νέου κάνει ο αντιπρύτανης

Δεν παραμένει «ακέφαλο» το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς όπως γνωμοδότησε η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας, χρέη πρύτανη μπορούν να εκτελέσουν οι αντιπρυτάνεις του.

Δεν παραμένει «ακέφαλο» το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς όπως γνωμοδότησε η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας, χρέη πρύτανη μπορούν να εκτελέσουν οι αντιπρυτάνεις του. Έτσι ο αναπληρωτής καθηγητής Φυσικής κ. Θεόδωρος Λαόπουλος, πρώτος αναπληρωτής πρύτανης, είναι αυτός που θα οδηγήσει το πανεπιστήμιο στη νέα εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου πρύτανη.
Όπως αναφέρεται σε έγγραφο του υπουργείου Παιδείας που στάλθηκε σήμερα στο ίδρυμα, ο νέος νόμος-πλαίσιο για τα ΑΕΙ αναφέρει ότι σε περίπτωση που ο πρύτανης απουσιάζει για τον οποιοδήποτε λόγο, τότε εκτελεί τα καθήκοντά του ένας εκ των αντιπρυτάνεών του.
Αυτός και θα φροντίσει για τη διενέργεια των πρυτανικών εκλογών από τις οποίες και θα εκλεγεί νέος πρύτανης.
Ήδη στο ΑΠΘ είχε δημιουργηθεί αναστάτωση μετά την ακύρωση της εκλογής του κ. Περικλή Μήτκα για διαδικαστικούς λόγους έπειτα από προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας του συνυποψήφιου του κ. Ανδρ. Γιαννακουδάκη. Πολλοί μάλιστα διέδιδαν ότι θα εμποδίσουν τη διενέργεια των νέων εκλογών.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk