Μετακίνηση ενός υπαλλήλου οι δήθεν διώξεις απαντά η Περιφέρεια Αττικής

Σκληρή ήταν η απάντηση από την Περιφέρεια Αττικής στις καταγγελίες τους Σωματείου Εργαζομένων στον Ειδικό Διαβαθμικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) περί «πογκρόμ» συνδικαλιστικών διώξεων και κομματοκρατίας.

Σκληρή ήταν η απάντηση από την Περιφέρεια Αττικής στις καταγγελίες τους Σωματείου Εργαζομένων στον Ειδικό Διαβαθμικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) περί «πογκρόμ» συνδικαλιστικών διώξεων και κομματοκρατίας. Χαρακτηρίζει «παραληρηματικό και αβάσιμο» το κείμενο του ΔΣ σωματείου, με τη «γνωστή και μη εξαιρετέα πλειοψηφία των… τεσσάρων».
Από την περιφερειακή αρχή θεωρούν ότι «η ανυπόστατη, ψευδής, συκοφαντική ανακοίνωση των τεσσάρων, που καπηλεύονται την εκπροσώπηση των εργαζομένων (τέσσερις από τους επτά του ΔΣ του σωματείου), το μόνο που προδίδει είναι η αγωνία εκείνων που επί χρόνια θεωρούσαν τον Σύνδεσμο τσιφλίκι τους, απαξιώνοντας το έργο και την αποστολή του, ότι χάνουν από τα χέρια τους τον έλεγχο. Και τούτο γιατί πλέον ο Σύνδεσμος γυρίζει σελίδα. Περνά στην εποχή της διαφάνειας και της συλλογικότητας. Μακριά από τα στεγανά, την αδιαφάνεια και τα κλειστά κυκλώματα που επιδίδονταν σε παιχνίδια εξουσίας που ουδεμία σχέση έχουν με την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και των τοπικών κοινωνιών. Παιχνίδια τα οποία ουδέποτε κατήγγειλε η ομάδα των τεσσάρων».
Από την περιφερειακή αρχή αφήνουν και σαφή αιχμή για τις καταγγελίες που έγιναν για διώξεις εργαζομένων: «Άραγε η μετακίνηση του κ. Ζαχαρόπουλου, προέδρου του σωματείου, από το λογιστήριο στο τμήμα Προσωπικού (για το οποίο ο ίδιος επί χρόνια παραπονιόταν ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά του) συνιστά «δίωξη»;»
Εν συνεχεία ερωτώνται «οι αυτόκλητοι υπερασπιστές των δικαιωμάτων των εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ» από την περιφερειακή αρχή γιατί «κατά τη συνάντηση που είχαν μόλις χθες (σ.σ. Πέμπτη), ύστερα από αίτημά τους, με την περιφερειάρχη δεν της έθεσαν κανένα από τα θέματα που θέτουν στην ανακοίνωσή τους; Γιατί το αίτημά τους για τη συνάντηση αναφέρει (επί λέξει) ως αντικείμενό της τα εξής θέματα: «παρουσία τρίτων ατόμων στον χώρο του ΧΥΤΑ Φυλής, την παροχή σε χρήμα του αναλογούντος γάλακτος που δεν χορηγήθηκε στους νόμιμους δικαιούχους, υπερωρίες εργαζομένων, στο σοβαρό θέμα που δημιουργήθηκε σε μετατάξεις συναδέλφων μετά την απόφαση του κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου κτλ.». Αυτές ήσαν οι… ανησυχίες τους».
«Το μήνυμα της νέας διοίκησης του ΕΔΣΝΑ προς τα υπολείμματα της σκοτεινής περιόδου είναι σαφές: είτε το θέλουν είτε όχι, ο Σύνδεσμος θα επιτελέσει την αποστολή του. Αφήνοντας πίσω του τη φαυλότητα του χθες, τη διαφθορά και τη σήψη ενός μηχανισμού που απαξίωνε συστηματικά το ανθρώπινο δυναμικό του Συνδέσμου» αναφέρεται από την περιφερειακή αρχή συμπληρώνοντας ότι με ανακοινώσεις όπως τη χθεσινή (σ.σ. Πέμπτη) «απλά εκτίθενται και εκθέτουν τα συμφέροντα που εκπροσωπούν. Οι πολίτες κρίνουν».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk