Αθανασίου: Σε τρεις μήνες θα είναι έτοιμο το βραχιολάκι

Σε ένα τρίμηνο θα είναι έτοιμο το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης κρατουμένων, το γνωστό βραχιολάκι, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Δικαιοσύνης. Στον απόηχο των δραματικών διεργασιών για την ψήφιση της τροπολογίας για τις εκπαιδευτικές άδειες κρατουμένων, ο Χ.Αθανασίου σημείωσε ότι υπήρχε νομικό κενό και πως η υπόθεση Ρωμανού ήταν η ευκαιρία για να αναδειχθεί. Ο ίδιος δεν παραδέχθηκε καθυστερήσεις στους κυβερνητικούς χειρισμούς και τόνισε πως η τελική λύση ελάχιστα διέφερε από την αρχική του πρόταση.

Σε ένα τρίμηνο θα είναι έτοιμο το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης κρατουμένων, το γνωστό βραχιολάκι, δήλωσε την Πέμπτη στο Mega ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Στον απόηχο των δραματικών διεργασιών για την ψήφιση της τροπολογίας για τις εκπαιδευτικές άδειες κρατουμένων, ο Χαρ. Αθανασίου σημείωσε ότι υπήρχε νομικό κενό και πως η υπόθεση Ρωμανού ήταν η ευκαιρία για να αναδειχθεί. «Οι σπουδές ήταν το ζητούμενο και όχι συγκεκριμένα ο Ρωμανός» είπε.

Ο ίδιος δεν παραδέχθηκε καθυστερήσεις στους κυβερνητικούς χειρισμούς και τόνισε πως η τελική λύση ελάχιστα διέφερε από την αρχική του πρόταση. «Ό,τι έλεγα εξ αρχής αυτό έγινε: φοίτηση εξ αποστάσεως και βεβαίως μόλις τεθεί σε
ισχύ το βραχιολάκι θα εφαρμοστεί. Αυτό έγινε στο τέλος
» ανέφερε.

Υπογράμμισε, δε, πως ο ίδιος υποστήριξε τη λύση με το βραχιολάκι, αμέσως μόλις λύθηκαν τα τεχνικά ζητήματα: «Οι εταιρίες που είχαν αποκλειστεί είχαν προσφύγει με ενστάσεις τους
στη Δικαιοσύνη. Όταν άνοιξε ο δρόμος και λύθηκε το ζήτημα του χρονικού
ορίζοντα που θα παραδώσει η ανάδοχος τον τεχνικό εξοπλισμό, είπα ότι
μπορεί να προχωρήσει η πρόβλεψη στην τροπολογία
».

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης «η σύμβαση προβλέπει ότι το έργο θα παραδοθεί σε ένα τρίμηνο».

Παράλληλα, επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν είχε συγκεκριμένη πρόταση για την υπόθεση: «Ποια ήταν η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ; Τελευταία στιγμή είπε κάτι που δεν ήταν σαφές».

Καταλήγοντας, ο Χαρ. Αθανασίου επισήμανε το γεγονός ότι η τροπολογία ψηφίστηκε ομοφώνως, για να καταδείξει την κοινοβουλευτική συναίνεση σε κρίσιμα ζητήματα. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν είναι ακριβές, όπως του επισημάνθηκε από τους δημοσιογράφους της εκπομπής και τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος βρισκόταν στο πάνελ.

Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk