Ξεκίνησε και απεργία δίψας ο Ρωμανός – Συγκέντρωση στο «Γεννηματάς»

Πραγματοποιείται από το πρωί την Τετάρτη συγκέντρωση συμπαράστασης πενήντα περίπου άτομα έξω από το νοσοκομείο «Γεννηματάς» όπου νοσηλεύεται ο Νίκος Ρωμανός.

Πραγματοποιείται από το πρωί την Τετάρτη συγκέντρωση συμπαράστασης πενήντα περίπου άτομα έξω από το νοσοκομείο «Γεννηματάς» όπου νοσηλεύεται ο Νίκος Ρωμανός.

«Έχω αρχίσει απεργία δίψας» δηλώνει μέσω της συνηγόρου του Λίλας Ραγκούση ο Νίκος Ρωμανός.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως παραπληροφόρηση τις πληροφορίες ότι δεν ξεκίνησε την απεργία δίψας που αποδίδονται σε ανώνυμες πηγές του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη σημερινή τριακοστή ημέρα απεργία πείνας ο Ν. Ρωμανός αισθάνεται εξαντλημένος. Μάλιστα δεν μπόρεσε να γράψει ο ίδιος το κείμενο όπως το επιθυμούσε.

Το πρωί αρνήθηκε να πιει το τσάι που του πρόσφεραν από το νοσοκομείο.

H πλήρης ανακοίνωση των συνηγόρων του Ν. Ρωμανού έχει ως εξής:

«Σήμερα το πρωί, 10/12, ο Νίκος Ρωμανός ξεκίνησε την απεργία δίψας. Λόγω σωματικής καταβολής δεν έχει τη δύναμη να γράψει κείμενο, αλλά ζητά από τους συνηγόρους του να μεταφέρουν την πληροφορία, καθώς κάποιοι αποφάσισαν να παραπλανήσουν τον κόσμο αμφισβητώντας τη δήλωσή του και δηλώνοντας ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Από το πρωί δεν έχει λάβει κανένα υγρό, συνεχίζει να μη δέχεται ορό και η κατάσταση της υγείας του πλέον έχει άμεσο κίνδυνο για αιφνίδιο θάνατο. Η πολιτεία οφείλει να δώσει τη λύση που υπάρχει».

Φραγκίσκος Ραγκούσης – Λίλα Ραγκούση»

Συγκέντρωση αλληλεγγύης αυτήν την ώρα έξω από τη Βουλή, εν αναμονή της ονομαστικής ψηφοφορίας που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση που έχει κατατεθεί από το ΠαΣοΚ.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε ο πατέρας του απεργού πείνας και δίψας Γ.Ρωμανός, ο οποίος δήλωσε προς τους δημοσιογράφους: «Είναι πολύ βεβαρημένη η κατάσταση του Νίκου. Δεν είμαι γιατρός για να πω πόσες ώρες ή μέρες απομένουν, αλλά σίγουρα το πράγμα δεν πάει μακριά. Περιμένουμε να περάσει η σημερινή τροπολογία με τις ανάλογες τροποποιήσεις και διορθώσεις».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk