Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η ενημερωτική λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας

Tο μοναδικό ΚΕΠ Υγείας εκτός Αττικής, ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Οδό Σχολείου 2Α στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Επωφελούμενοι από τις υπηρεσίες του ΚΕΠ Υγείας θα είναι όλοι οι δημότες, από οικονομικά αδύναμες και ευάλωτες ομάδες, που είναι καταγεγραμμένοι στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι δημότες, που θα προβαίνουν σε προληπτικές εξετάσεις.

Tο μοναδικό ΚΕΠ Υγείας εκτός Αττικής, ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Οδό Σχολείου 2Α στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Επωφελούμενοι από τις υπηρεσίες του ΚΕΠ Υγείας θα είναι όλοι οι δημότες, από οικονομικά αδύναμες και ευάλωτες ομάδες, που είναι καταγεγραμμένοι στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι δημότες, που θα προβαίνουν σε προληπτικές εξετάσεις.

Το ΚΕΠ Υγείας θα λειτουργεί καθημερινά (8:30π.μ. -15:30μ.μ.), με έναν ιατρό και δυο δημοτικούς υπαλλήλους, που θα ενημερώνουν τους πολίτες σε θέματα που αφορούν την υγεία τους και θα παρέχει πληροφορίες για την πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας της περιοχής του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και του ευρύτερου νομού.

Στις παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η ενημέρωση και συμβουλευτική καθοδήγηση για την πρόληψη των καρκίνων του παχέος εντέρου, του τραχήλου της μήτρας, του μαστού και του προστάτη, του καρδιαγγειακού κινδύνου, του ανευρύσματος αορτής και του μελανώματος, ενώ θα οργανώνονται προγράμματα μαζικού ελέγχου υγιών πολιτών που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk