Συνάντηση και με τον Αλ. Τσίπρα είχε ο πατέρας του Ν. Ρωμανού

Συνάντηση με τον πατέρα του Ν. Ρωμανού, Γιώργο Ρωμανό, είχε την Δευτέρα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας. Νωρίτερα, ο πατέρας του απεργού πείνας είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά.

Συνάντηση με τον πατέρα του Ν. Ρωμανού, Γιώργο Ρωμανό, είχε την Δευτέρα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας. Νωρίτερα, ο πατέρας του απεργού πείνας είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά.
Αξιοσημείωτο, ενδεικτικό της σημασίας που προσδίδει ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση και του τρόπου με τον οποίο την αντιμετωπίζει, ήταν το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας έκανε δηλώσεις αμέσως μετά την συνάντηση, με τις οποίες θέλησε, με έμμεσο τρόπο, να εξαπολύσει επίθεση κατά της κυβέρνησης και προσωπικώς του κ. Σαμαρά.
«Η ανθρώπινη ζωή είναι υπέρτατη αξία. Δεν μπορεί να απαξιώνεται και να συνθλίβεται στις συμπληγάδες των αρμοδιοτήτων κυβέρνησης και δικαιοσύνης», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: «Την ώρα που υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, που διεκδικεί το δικαίωμά του στη μόρφωση, ουδείς δικαιούται να συμπεριφέρεται ως Πόντιος Πιλάτος».
Σχτική δήλωση είχε κάνει ο κ. Τσίπρας και την προηγούμενη εβδομάδα.
Νωρίτερα την Δευτέρα, σε ανάλογο μήκος κύματος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης είχε σαφώς ταχθεί υπέρ της ικανοποίησης του αιτήματος του Ν. Ρωμανού να παρακολουθήσει τα μαθήματα στο ΤΕΙ που έχει εισαχθεί. Μεταξύ των άλλων, ο κ. Σκουρλέτης είχε σημειώσει: «Θα περίμενα, λοιπόν, μετά τη σημερινή συνάντηση που έγινε με πρωτοβουλία του πατέρα, αλλά αποδέχτηκε ο κ. Σαμαράς να συναντηθεί μαζί του, να επικρατήσουν ώριμες σκέψεις. Δεν υπάρχει χρόνος. Ελπίζω τώρα, αυτές τις ώρες που μιλάμε, να το ξανασκεφτεί. Διότι δεν μπορεί η απάντηση της πολιτείας να είναι η μη ικανοποίηση ενός δίκαιου αιτήματος, να είναι ένα σκληρό, απάνθρωπο και αυταρχικό μήνυμα, απέναντι σε έναν 20χρονο».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk