Παρατημένοι στην τύχη τους παραμένουν οι σύροι πρόσφυγες που εκτός από το κρύο είχαν να αντιμετωπίσουν το πρωί της Δευτέρας και την ισχυρή βροχόπτωση.

Οι Σύροι έχουν στήσει πρόχειρες τέντες από μουσαμάδες, οι οποίες επί της ουσίας δεν τους προστατεύουν αφού έχουν «βουλιάξει» από την βροχή, ενώ έχουν βάλει ξύλινα τελάρα σε κάποια μόνο σημεία για να μην βρέχονται οι κουβέρτες και τα υποστρώματά τους, δίχως όμως και πάλι να προστατεύονται επαρκώς.

Οι σύροι πρόσφυγες βρίσκονται για 20ή μέρα στο Σύνταγμα. Εκτός από τις γυναίκες και τα παιδιά, οι υπόλοιποι βρίσκονται σε απεργία πείνας για 14η συνεχόμενη ημέρα, ζητώντας ταξιδιωτικά έγγραφα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε άλλες χώρες της Ευρώπης που τους περιμένουν συγγενείς και φίλοι.

Στο σημείο βρέθηκε το πρωί ο γγ του υπουργείου Εσωτερικών, Άγγελος Συρίγος, ο οποίος είπε στον σύρο συντονιστή πως υπάρχει διαθέσιμος χώρος για να μεταφερθούν περίπου 30 άτομα, κυρίως γυναίκες και παιδιά.

Αυτή τη στιγμή οι Σύροι διαβουλεύονται για το αν θα μεταφερθούν προσωρινά εκεί οι γυναίκες και τα παιδιά, καθώς για εκείνους δεν αποτελεί λύση να βρεθεί προσωρινό κατάλυμα μόνο για αυτά τα άτομα.

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Μιχελογιαννάκης, πέρασε το βράδυ στην σκηνή μαζί με τους σύρους πρόσφυγες, όντας σε απεργία πείνας για 3η μέρα. Όταν, όμως, εμείς βρεθήκαμε εκεί ο κ. Μιχελογιαννάκης έλειπε. Ο ίδιος πάντως δήλωσε στον Βήμα FM 99,5 ότι βρίσκεται στο σημείο.