Ν. Τσούκαλης: Η πρότασή μας για τον Νίκο Ρωμανό είναι επαρκέστατη

Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, μίλησε στον Βήμα fm για την πρόταση της ΔΗΜΑΡ σχετικά με την υπόθεση Ρωμανού και την προεδρική εκλογή

Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Νίκος Τσούκαλης μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για την πρόταση της ΔΗΜΑΡ σχετικά με την υπόθεση Ρωμανού και την προεδρική εκλογή.{{{ audio1 }}}

Για την πρόταση της ΔΗΜΑΡ σχετικά με την υπόθεση Ρωμανού

«Θεωρούμε ότι η πρόταση που καταθέσαμε είναι επαρκέστατη. Θεωρούμε ότι σε περίπτωση απόρριψης του αιτήματος από το Δικαστικό Συμβούλιο, πρέπει να παρέχεται η δυνατότητα στον Υπουργό Δικαιοσύνης με ειδικά εμπεριστατωμένη απόφασή του και σε συνεννόηση με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ και τους προέδρους των ΤΕΙ να καθορίζει το πλαίσιο σπουδών. Η πρότασή μας κατατέθηκε και απ’ ό,τι μας είπε ο πρόεδρος, θα συζητηθεί σήμερα, ούτως ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον Ρωμανό να διακόψει την απεργία πείνας. Στα πλαίσια του fair play, θεωρώ ότι αν γίνει αυτό, πρέπει να διακοπεί η απεργία πείνας. Σε κάποια εργαστήρια, θα απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία ή να παρακολουθεί τα μαθήματα μέσω υπολογιστή. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι.»

Για την πρόταση των στελεχών της ΔΗΜΑΡ σχετικά με την προεδρική εκλογή

«Η πρόταση των επτά είναι «πακέτο». Υπάρχουν βουλευτές που το αντιμετωπίζουν με θετικό τρόπο, όπως ο κ. Ψύρρας ή η κυρία Φούντα, αλλά κατά πόσον θα φτάσουν στο σημείο να δημοσιοποιήσουν την πρόθεσή τους, δεν το γνωρίζω αυτή τη στιγμή. Είναι περισσότεροι από δύο αυτοί οι βουλευτές. Η πρόταση απαιτεί συναίνεση των δύο κομμάτων, ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. Εάν δεν υπάρξει συναίνεση, είναι στον αέρα. Αυτό σημαίνει ότι εάν τα δύο κόμματα συμφωνήσουν, τι θα πούμε εμείς; Ότι, επειδή στο τελευταίο συνέδριο αποφασίσαμε να μην ψηφίσουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα πάμε ενάντια στη συμφωνία των δύο κομμάτων; Είναι παράλογο αυτό.»

Για τη στάση του στην προεδρική εκλογή

«Την απόφασή μου και την κρίση μου σε σχέση με τις ευθύνες, θα την επηρεάσει. Αλλά δεν θα την επηρεάσει σε σχέση με τη στάση μου για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και το δήλωσα κατηγορηματικά και στην Κεντρική Επιτροπή και γι’ αυτό λέω ότι δεν αντίκειται στην απόφαση του συνεδρίου. Όμως, οι ευθύνες θα είναι τεράστιες. Όποιος αρνηθεί τη συγκεκριμένη πρόταση ως βάση συζήτησης, (πρέπει να ξέρει ότι) με την πρόταση αυτή προσπαθούμε να διασώσουμε δύο κορυφαίες διαδικασίες, οι οποίες μπορεί να θυσιαστούν στο βωμό των προεκλογικών σκοπιμοτήτων. Είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος και η εκλογή Πρόεδρου της Δημοκρατίας.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk