Δ. Παπαδημούλης: Κυβέρνηση και τρόικα είναι συνέταιροι και έχουν ήδη συμφωνήσει νέα μέτρα

Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε στον Βήμα fm για το e-mail της τρόικας

Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης μίλησε στις «Πρωινές Διαδρομές» και στους Βασίλη Αδαμόπουλο και Σωτήρη Ξενάκη για το e-mail της τρόικας.{{{ audio1 }}}

Για το e-mail της τρόικας

«Αυτό το mail και οι πληροφορίες που το συνοδεύουν συνιστούν ένα ακόμη βήμα, για μια συμφωνία που έχει ήδη δρομολογηθεί και είναι στο γνωστό μοτίβο, όπου στο τέλος η τρόικα τα παίρνει όλα και η κυβέρνηση φτιάχνει την προπαγανδιστική συσκευασία για τον ελληνικό λαό. Γίνονται οι κόκκινες γραμμές, κόκκινα κορδελάκια. Σε όλα τα θέματα που ξεκίνησαν με αποστάσεις η τρόικα από την κυβέρνηση, πριν από μήνες, αυτό που πέρασε είναι της τρόικας. Λέει η κυβέρνηση ότι φεύγει η τρόικα, μένει όμως η τρόικα. Λέει η κυβέρνηση ότι φεύγει το ΔΝΤ, μένει όμως το ΔΝΤ. Λέει η κυβέρνηση ότι το Δεκέμβριο τελειώνει το Μνημόνιο και τώρα παραδέχεται ότι παρατείνεται έως το 2016. Λέει η κυβέρνηση ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα και τώρα παίρνει νέα μέτρα, ενώ έλεγε ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό. Αυτά είναι όλα παραμύθια! Επειδή την κυβέρνηση τη θεωρούν δεδομένη και τελειωμένη, από πλευράς πολιτικής προοπτικής, η μόνη διαφορά συμφερόντων που έχουν – διότι σε όλα τα άλλα είναι συνεταίροι και στο ίδιο στρατόπεδο – είναι ότι η τρόικα δεν κατεβαίνει στις εκλογές. Επειδή, λοιπόν, η κυβέρνηση και τα κόμματα που κυβερνούν κατεβαίνουν στις εκλογές που πλησιάζουν, το μόνο τους επιχείρημα απέναντι στην τρόικα είναι ότι έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ και εκεί την έχουν πατήσει όπως ο ψεύτης βοσκός. Διότι η τρόικα τους λέει «εσείς τα έχετε ψηφίσει αυτά τα μέτρα, εσείς έχετε δεσμευτεί και έχετε βάλει χρονοδιαγράμματα και αν εσείς παραμυθιάζετε τους πολίτες, για να κερδίσετε καμία ψήφο, δικός σας λογαριασμός».

Πρόβλεψή μου ότι η παράταση του Μνημονίου θα τους μείνει. Θα παρθούν νέα μέτρα και προειδοποιώ την κυβέρνηση ότι, αφού λέει ότι έχει τους 180, ας μην προσπαθήσει να τα περάσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, διότι θα είναι ένα ακόμη σκαλί στον κατήφορο της πολιτικής αθλιότητας που συνιστά κατάργηση ουσιαστικά της δημοκρατίας. Επίσης, η νέα γραμμή πίστωσης θα συνοδεύεται από Μνημόνιο, το ECCL, και δεν είναι προληπτική. Είναι ο πιο σκληρός μνημονιακός θώρακας που υπάρχει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό. Το δε ΔΝΤ όχι μόνο δεν θα φύγει, όχι μόνο δεν θα είναι στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, αλλά θα παραμείνει στο μπροστά, ως συνοδηγός.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk