Γρηγοράκος: Η τρόικα πιέζει αλλά δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε

Την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου ο υπουργός αναπληρωτής Υγείας, Λ. Γρηγοράκος μιλά στους Μπ. Παπαπαναγιώτου και Αργ. Παπαστάθη για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, το ΠΑΣΟΚ, τον Παπανδρέου και τον Σημίτη

Την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου ο υπουργός αναπληρωτής Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αργύρη Παπαστάθη για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, το ΠΑΣΟΚ, τον Παπανδρέου και τον Σημίτη.{{{ audio1 }}}

Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

«Εγώ είμαι στο κλίμα Χαρδούβελη. Μας πιέζουν, αλλά πιστεύω ότι θα υποχωρήσουν. Δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε εμείς, δεν αντέχει άλλο ο λαός. Ούτε εμείς ούτε κανείς. Ας πάει το πρόγραμμα λίγο πίσω. Οποιαδήποτε άλλη ανατροπή αυτή τη στιγμή στην οικονομική κατάσταση των πολιτών θα είναι επώδυνη. Είπαμε να βγούμε από το μνημόνιο, αλλά δεν θα εξοντώσουμε και τον ελληνικό λαό. Έχουμε πει σαν κόμμα ότι δεν μπορούμε να πάμε σε καμία μείωση μισθών και συντάξεων. Δεν μπορούν λοιπόν να μας ακυρώνουν συνέχεια. Αρκετά πλήρωσε αυτό το κόμμα, πέντε χρόνια τώρα, με ιδρώτα και αίμα. Τα πληρώσαμε όλα. Δεν θα μας τα ακυρώσουν οι υπόλοιποι…»

Για το ΠΑΣΟΚ και τους Παπανδρέου-Σημίτη

«Πιστεύω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θέλει το κακό του ΠΑΣΟΚ. Ούτε ο Ευάγγελος Βενιζέλος θέλει το κακό του ΠΑΣΟΚ. Τελικά, όμως, με τη στάση μας και ό,τι βγάζουμε από τα γραφεία Τύπου μας κάνουμε κακό, κάποιες φορές, στο ΠΑΣΟΚ. Δεν θέλω να πω ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι σε μια διαφορετική ρότα. Μπορεί να κάνει ένα διαφορετικό πλησίασμα σ’ αυτά που πάνε να γίνουν στο ΠΑΣΟΚ με τη Δημοκρατική Παράταξη. Ξέρετε ότι έχω συνταχθεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο όραμα της Δημοκρατικής Παράταξης και πρέπει να πάμε όλοι μαζί, συντεταγμένοι, όσοι πιστεύουμε σ’ αυτό. Υπάρχει για όλους χώρους και από αυτό το προσκλητήριο της Δημοκρατικής Παράταξης οφείλει να μη λείψει κανείς.

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πιστεύω ότι πρέπει να είναι στα ψηφοδέλτια. Για την υστεροφημία του, το χώρο και τους αγώνες που έχει δώσει σ’ αυτό το χώρο. Μόνο αν δεν θέλει ο ίδιος δεν θα είναι.

(Για τον Κώστα Σημίτη) θα ήταν μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη για μένα, εάν επιστρέψει. Να ήταν δηλαδή ξανά πάλι μαζί μας, να συναντηθούμε. Όχι στα ψηφοδέλτια, αλλά να συναντηθούμε ξανά στους αγώνες που μπορεί κανείς να προσφέρει από το δικό του μετερίζι. Νομίζω ότι ο ίδιος δεν θα το θέλει, διότι ο ίδιος έφυγε (από τα ψηφοδέλτια). Εάν, όμως, ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης θέλει να συμμετάσχει, για μένα θα είναι χαράς Ευαγγέλια!»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk