Το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δέντρο μοιάζει με πολύτιμο στολίδι. Γύρω από τα καταπράσινα κλαδιά του έχουν «δεθεί» χρυσά, ογκώδη βραχιόλια με διαμάντια και τον λογότυπο Tiffany & Co.

Το μυθικό κοσμηματοπωλείο το οποίο έχει συνδεθεί με το υπέροχο, θρυλικό πλέον φιλμ «Breakfast at Tiffany’s» κερδίζει τις εντυπώσεις μέσα από την γιορτινή διαφημιστική του καμπάνια. Οι μπάλες είναι μπλέ. Αστραφτερές κάτω από τα φώτα, δημιουργούν αντίθεση με τα κοσμήματα. Κάποια από αυτά θυμίζουν εκείνα που φορούσαν οι super stars στις φαντασμαγορικές Χολλυγουντιανές ταινίες. Η Εσθήρ επιμένει ότι της λείπει η «μουρίτσα» της Όντρεϊ Χέπμπορν, οι πέρλες και το μικρό κόσμημα στα μαλλιά της. Ρίχνω μια προσεκτική ματιά στο κορίτσι με την ασημί τουαλέτα το οποίο πρωταγωνιστεί στην καμπάνια δίπλα σε νεαρό, γοητευτικό, κομψό άντρα. Είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Όμορφη και αριστοκρατική. Ακριβώς όπως ταιριάζει στο προφίλ του παγκοσμίου φήμης κοσμηματοπωλείου. Η καμπάνια συνεχίζει με ένα κίτρινο ταξί το οποίο συναντάμε συχνά στις πολύβουες λεωφόρους της Νέας Υόρκης. Στο πίσω μέρος του ταξί υπάρχει ένα τεράστιο κλαδί από μπριγιάν. Οι γαλάζιες κορδέλες χαρίζουν κάτι από τα παιδικά μας χρόνια. Ο άνδρας κρατάει πακέτα γιορτινά, λαμπερά, χαρούμενα. Έχω την αίσθηση ότι παρακολουθούμε Χολλυγουντιανό φιλμ των παλιών καλών εποχών. Οι ιθύνοντες της διαφημιστικής καμπάνιας έχουν «τοποθετήσει» σίγουρα vintage πινελιές. Νομίζεις ότι είσαι και εσύ πρωταγωνιστής σε φιλμ το οποίο γυρίζεται έξω από τεράστιο Tiffany & Co επί της Fifth Avenue…

O Ralph Lauren, η χρυσή Stella, η Ζιζέλ και το μισοφέγγαρο.

Ο διάσημος Αμερικανός σχεδιαστής Ralph Lauren προτίμησε να είναι ο ίδιος πρωταγωνιστής στην διαφημιστική, γιορτινή καμπάνια της φίρμας. Ο designer φόρεσε το σμόκιν του και η γυναίκα δίπλα του μακρύ μαύρο φόρεμα.

Η Stella Mc Cartney υπογράφει τη Χριστουγεννιάτικη καμπάνια με μεγάλα χρυσά γράμματα και γεμίζει το μπουκάλι από στρας με το άρωμά της.

Η Chanel διαφημίζει τα συλλεκτικά, γιορτινά μπριγιαντένια ρολόγια της μέσα από ένα ζευγάρι το οποίο οδηγεί ένα ασημί αυτοκίνητο.

Η Βραζιλιάνα super model Ζιζέλ κάθεται πάνω σε ένα μισοφέγγαρο γεμάτο με φώτα. Διαφημίζει το θρυλικό Νο 5 της Chanel, γεμίζοντας με ακόμα περισσότερα μηδενικά τον τραπεζικό λογαριασμό της. Ποια γυναίκα το βράδυ της γιορτής δεν θα βάλει πίσω από τα αυτιά της μερικές σταγόνες από το άρωμα – μύθος του Γαλλικού οίκου;

Οι Dolce & Gabbana, το Christmas tree στο «The Claridges» και η δημιουργία της Σήλιας Κριθαριώτη.

Οι Ιταλοί σχεδιαστές Dolce & Gabbana, επιμένουν σε ζεστά, Σιτσιλιάνικα σκηνικά ακόμα και τα Χριστούγεννα. Η Νότιος Ιταλία και το εκρηκτικό κόκκινο τους εμπνέουν πάντα. Το διάσημο σχεδιαστικό δίδυμο κάνει «κοντινά» στο μελαχρινό πανέμορφο μοντέλο. Τα μαλλιά της είναι δεμένα στη βάση του λαιμού. Ένας τεράστιος χρυσός σταυρός πέφτει επάνω στο κόκκινο φόρεμα! Το κορίτσι συμπληρώνει την εμφάνισή του με ογκώδη σκουλαρίκια, δαχτυλίδια με ρουμπίνια και κόκκινο κραγιόν. Οι Dolce & Gabbana, σχεδίασαν για δεύτερη φορά μάλιστα το Χριστουγεννιάτικο δέντρο για το πολυτελές, ιστορικό, ξενοδοχείο «The Claridges». Οι δαιμόνιοι Ιταλοί μας μεταφέρουν την φετινή χρονιά στον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Δεν είναι τυχαίο, ότι οι Βρετανοί ιθύνοντες του ξενοδοχείου επέλεξαν τους εκρηκτικούς Ιταλούς για να σχεδιάσουν για δεύτερη χρονιά το Christmas tree το οποίο βρίσκεται στην είσοδο του ιστορικού hotel. Του χάρισαν μάλιστα την ονομασία. A fairy Christmas tree. Το παράδειγμα του «Claridges» ακολούθησαν πλέον και άλλα πολυτελή ξενοδοχεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Χριστουγεννιάτικα δέντρα με υπογραφή…Haute couture.

Στην Ελλάδα και στο luxury ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία» η διεθνούς φήμης Σήλια Κριθαριώτη «υπογράφει» το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η επίσημη παρουσίαση του Christmas Tree θα πραγματοποιηθεί στο πολυτελές lobby του ξενοδοχείου το απόγευμα της Πέμπτης 4 Δεκεμβρίου.

Οι μπλε κορδέλες, τα βραχιόλια του Bvlgari, οι δαντέλες του Graff

Η Estee Lauder για την διαφημιστική καμπάνια του νέου της γιορτινού αρώματος, χρησιμοποιεί μια ωραία γυναίκα η οποία φοράει μπλέ-μαύρο φόρεμα, διακοσμημένο με φτερά. Το μπλε πρωταγωνιστεί και στον Ιταλικό οίκο κοσμημάτων BUCCELLATI. Τα χρυσά βραχιόλια είναι περασμένα σε μια μεγάλη μπλε κορδέλα.

Ο μυθικός οίκος Graff χρησιμοποιεί λευκή δαντέλα και λευκά πανάκριβα διαμάντια.

Ο οίκος Bvlgari «ξεγέλασε» για λίγο το αποκλειστικό του μοντέλο, πρώην Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Κάρλα Μπρούνι. Άφησε ελεύθερο το έδαφος στα ογκώδη βραχιόλια του από τιρκουάζ, χρυσό και διαμάντια να κάνουν παιχνίδι μόνα τους.

Στο Λονδίνο

Τα πολυκαταστήματα Harrods διαφημίζουν τα μπιζού τους με τον τίτλο «What’s the buzz;» Το fine Jewellery room διαφημίζει τα κοσμήματά του μέσα από ένα τεράστιο κρυστάλλινο-χρυσό λουλούδι. Γύρω πολλά λευκά διαμάντια.

Τα Χριστούγεννα στο Λονδίνο είναι εκπληκτικά. Ολόκληρη η Βρετανική πρωτεύουσα μοιάζει να ζει το παραμύθι. Τα «Harrods» στις βιτρίνες τους πέρα από τα κοσμήματα και τα ρούχα έχουν σε περίοπτη θέση τον Πίτερ τον ποντικούλη. Τον ήρωα που μεταφέρει μικρούς και μεγάλους στον αστραφτερό κόσμο των fairy tails. Η Bond street και η Regent street γέμισαν με στολίδια. Οι Βρετανοί και τα εκατομμύρια ξένων τουριστών ξεχύθηκαν στους δρόμους. Σαμπάνιες, κορδέλες, σοκολάτες και μουσικές.

Στο Παρίσι

Στο Παρίσι το επίκεντρο είναι πάντα το Champs Elysee. Η δήμαρχος της Πόλης του φωτός επισκέπτεται τα Αλπικά σαλέ σε μικρογραφία. Οι boutiques στην Avenue Montaiqne και την rue Fagourg st. Honore θυμίζουν τεράστια πολύχρωμα λαμπερά πακέτα…

Η Cara Delevingne η οποία παρουσίασε το νέο άρωμα Burberry για τα καταστήματα Printemps της Πόλης του φωτός (μαζί με την Κέιτ Μος) αναχώρησε για τις Η.Π.Α. Η Cara γυρίζει εκεί μια καινούργια ταινία. Πρόλαβε όμως να φωτογραφηθεί και για την γιορτινή καμπάνια των ρούχων Burberry. Το κορίτσι κρατάει στα χέρια της τα χρυσά πακέτα του εμβληματικού οίκου με τις μεγάλες ταυταδένιες κορδέλλες.

Merry Christmas!

Ένας μικρός πολύτιμος θησαυρός

Ο Χρήστος Αποστολόπουλος στο Tesoro Mio. (Φωτογραφία: papadakis press)

Περπατάω με αργά αλλά σταθερά βήματα πάνω στις δωδεκάποντες Christian Louboutιn. Γνωστά ονόματα της Αθηναϊκής κοινωνίας απολαμβάνουν το φαγητό τους μέσα από τις μεγάλες τζαμαρίες. Ριζότο, ψαγμένα ζυμαρικά, φιλέτο και ψάρι. Κόκκινα και λευκά κρασιά «λάμπουν» μέσα από μεγάλα κρυστάλλινα ποτήρια. Επιχειρηματίες, εφοπλιστές, ωραίες γυναίκες και μοντέλα δοκιμάζουν το μενού στο νέο hot spot «Tesoro Mio» το οποίο πριν λίγες μέρες άνοιξε με εντυπωσιακό τρόπο τις πύλες του σε ένα από τους δημοφιλέστερους εμπορικούς δρόμους της Κηφισιάς.

Κοιτάζω απέναντι. Οι βιτρίνες των καταστημάτων μοιάζουν παραμυθένιες με τα φαντασμαγορικά τους στολίδια….

Θερμά χειροκροτήματα στην παγκόσμιαπρώτη για την Φόνισσα

Η παγκόσμια πρεμιέρα της Φόνισσας ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακό τρόπο. Όρθιοι οι θεατές φώναζαν μπράβο και χειροκροτούσαν με πάθος ,μετά το τέλος της παράστασης στην κατάμεστη Αίθουσα Α. Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής, την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

Μια βραδιά σταθμός για την Εθνική Λυρική Σκηνή, της οποίας ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Μύρων Μιχαηλίδης, τρία χρόνια πριν ανέθεσε στον Γιώργο Κουμεντάκη να συνθέσει την όπερα Η φόνισσα, πάνω στο ομώνυμο αριστούργημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.


Laskaris: Χειμερινές δημιουργίες με έμπνευση από τον El Greco»

Τη νέα του συλλογή για το Φθινόπωρο – Χειμώνα 2014/ 2015 παρουσίασε ο οίκος Laskaris, εμπνευσμένη από το έργο του El Greco. Τα ιατρικά κέντρα αισθητικής και πλαστικής χειρουργικής SkourasMed δεν θα μπορούσαν να λείπουν από μία τέτοια εκδήλωση όταν μάλιστα είναι αφιερωμένη σε έναν από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες που πέρασαν ποτέ από τον πλανήτη.

Το εναρκτήριο έναυσμα της επίδειξης προσέφερε ο βαρύτονος Νίκος Καραγκιαούρης. Στην εκδήλωση – αφιερωμένη στα 400 χρόνια από το θάνατο του El Greco – το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι από τον επιχειρηματικό, τον καλλιτεχνικό και τον πολιτιστικό χώρο. Η Νόνικα Γαληνέα ήταν επίσης εκεί για να παρακολουθήσει από κοντά την όμορφη εγγονή της, κεντρικό μοντέλο της επίδειξης όπως και η εκπρόσωπος του μεγάλου χορηγού κυρία Έλενα Σκούρα. Τα μοντέλα φορούσαν κοσμήματα του διεθνούς φήμης οίκου Chopard.