Πρωτόπαππας:Δεν συζητάμε με τρόικα συντάξεις, ΦΠΑ, ομαδικές απολύσεις

Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου ο Χρ. Πρωτόπαππας μίλησε στον Βήμα fm για τις θέσεις του ΠαΣοΚ στη διαπραγμάτευση με την τρόικα και τις συναντήσεις Βενιζέλου με Παπανδρέου-Σημίτη

Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου ο Χρήστος Πρωτόπαππας μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τις θέσεις του ΠαΣοΚ στη διαπραγμάτευση με την τρόικα και τις συναντήσεις Βενιζέλου με Παπανδρέου-Σημίτη.{{{ audio1 }}}

Για τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ στη διαπραγμάτευση με την τρόικα

«Εμείς, συζητάμε τα περισσότερα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα αποδεχόμαστε όπως τα παρουσιάζει η τρόικα. Τα βάζουμε στο τραπέζι, τη μεγάλη πλειοψηφία των σημείων. Τι δεν μπορούμε να βάλουμε στο τραπέζι; Τη μείωση των συντάξεων, την αύξηση του ΦΠΑ σε κάποιες κατηγορίες όπως τα τρόφιμα και τα ζητήματα για τις απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Νομίζω ότι αυτά είναι καθαρά. Βεβαίως, δεν δεχόμαστε ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό για να παρθούν νέα μέτρα που αφορούν τον απλό πολίτη που τόσα έχει υποφέρει το τελευταίο διάστημα. Το θέμα του συνδικαλιστικού νόμου είναι μέσα σ’ αυτά (που συζητάμε). Οι αλλαγές που θα γίνουν θα πρέπει να υπακούουν σε μια λογική, αλλά να μην είναι εκτός λογικής, όπως σε κάποια που ζητάει η τρόικα. Ζήτησαν π.χ. να υπάρχει ένας μεγάλος περιορισμός της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης που προβλέπει το Σύνταγμα. Εμείς, όμως, δεν μπορούμε να παραβιάσουμε το Σύνταγμα. Στο θέμα του λοκ-άουτ, έχει βρεθεί μια διάταξη στον Αστικό Κώδικα, η οποία επιτρέπει στον εργοδότη όταν αντικειμενικά δεν μπορεί να λειτουργήσει την επιχείρησή του – και το «αντικειμενικά» το ορίζει το δικαστήριο – να μην πληρώνει. Σ’ αυτήν την περίπτωση, αν υπάρχει αντιδικία, επιταχύνουμε πάρα πολύ τη δίκη, για να καθοριστεί το «αντικειμενικά». Η ζωή έχει αποδείξει ότι αυτό είναι επαρκές.

Είμαστε η δύναμη που έχει επανειλημμένα προτείνει τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ. Είπαμε ότι τελικά αποδείχθηκε ότι κάποιοι φοβούνται τη δύναμη των επιχειρημάτων. Αν φοβούνται, ας προχωρήσουν οι υπόλοιποι. Εμείς δεν φοβόμαστε. Το θέμα είναι ότι και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εγκλωβισμένος στις διάφορες δηλώσεις στελεχών του. Διαβάστε τις τελευταίες δηλώσεις, όπου ο ένας κάνει μια πρόταση και την αδειάζει ο δεύτερος και ξανά ο τρίτος.»

Για τις συναντήσεις Βενιζέλου με Παπανδρέου-Σημίτη

«Νομίζω ότι μπορεί να γίνει μια καινούργια αρχή. Μην το δραματοποιούμε, όμως. Λογικό είναι να βρίσκονται ο Βενιζέλος με τον Παπανδρέου και ο Βενιζέλος με τον Σημίτη και χρειάζεται να γίνεται συχνά αυτό.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk