Σε νέες συνεργασίες, που διευρύνουν τη γεωγραφική κάλυψη του εταιρικού δικτύου υγείας στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, προχώρησε η INTERAMERICAN στην Ήπειρο. Η εταιρεία εξασφάλισε τη συμμετοχή τεσσάρων ιατρών -δύο ειδικών παθολόγων, παιδιάτρου και ενδoκρινολόγου- μικροβιολογικού εργαστηρίου και διαγνωστικού κέντρου στην Πρέβεζα, όπου λειτουργεί γραφείο πωλήσεων και υφίσταται σημαντικός αριθμός ασφαλισμένων με προγράμματα Medisystem.
Με τις προσθήκες αυτές, το δυναμικό των ιατρών όλων των ειδικοτήτων που διαθέτει πανελλαδικά το δίκτυο υγείας της INTERAMERICAN φθάνει τους 1.394. Επιπλέον, το δίκτυο αριθμεί 515 ειδικούς συνεργάτες-χειρουργούς, που αμείβονται απευθείας από την εταιρεία χωρίς εμπλοκή των ασφαλισμένων για τις επεμβάσεις που πραγματοποιούν, 253 διαγνωστικά κέντρα και 20 νοσηλευτήρια.
Αναφερόμενος στην ανάπτυξη του δικτύου υγείας ο κ. Γιώργος Βελιώτης, γενικός διευθυντής ζωής και υγείας του ομίλου, τόνισε ότι «Η πρωτοβάθμια υγεία αποτελεί τομέα στρατηγικής εστίασης για τον οργανισμό μας, δεδομένου ότι η πρόληψη είναι η κεντρική ιδέα του μοναδικού ολοκληρωμένου στην ασφαλιστική ογορά συστήματος υγείας Medisystem. Ο στόχος της εταιρείας συνδυάζει το χαμηλότερο για όλους κόστος υγείας -το μεγαλύτερο βάρος του οποίου σηκώνουν όλο και περισσότερο η ιδιωτική δαπάνη και ο ιδιωτικός τομέας υγείας- με το υψηλό ποιοτικό επίπεδο υπηρεσιών».

Επισημαίνεται ότι το Medisystem λειτουργεί ειδικό κέντρο ποιότητας του δικτύου υγείας και ιδιαίτερο τμήμα για την ανάπτυξή του. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «είναι χαρακτηριστικό της πολιτικής της εταιρείας, αλλά και της αποτελεσματικής διαχείρισης σε επίπεδο πρωτοβάθμιας φροντίδας, ότι μόλις το 2% των περιστατικών παραπέμπονται σε νοσοκομείο μετά από ιατρική επίσκεψη. Επίσης, το ποσοστό επί των προγραμματισμένων χειρουργικών επεμβάσεων, που αντιμετωπίζονται με χειρουργείο «μιάς ημέρας», φθάνει στο 70% όταν στον υπόλοιπο ιδιωτικό τομέα υπηρεσιών υγείας υπολογίζεται στο 35%».