Γεροβασίλη:Σαφές σε τι συμπίπτουν οι απόψεις μας με τον Καμμένο

Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ,μίλησε στον Βήμα fm για τις συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ και τη διαπραγματευτική του τακτική

Την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τις συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ και τη διαπραγματευτική του τακτική.{{{ audio1 }}}

Για τη διαπραγματευτική τακτική και τις συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ

«Είναι μία διατύπωση Λένιν, η οποία ακριβώς δεν αφήνει περιθώρια για τον οποιονδήποτε και δεν αφήνει ασάφειες, ότι θα φτάσουμε ως το τέλος. Να αλλάξει το καθεστώς εννοούμε, στα μεγάλα βήματα και συγκρούσεις που θα γίνουν και είναι απαραίτητο αυτό. Υπάρχουν σύμμαχοι σήμερα που θα συμφωνήσουν σε ένα μίνιμουμ κυβερνητικό πρόγραμμα και θα αναδειχθούν μέσα από αυτές τις εκλογές, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε τώρα εύκολα γι’ αυτό. Τελικός στόχος είναι η ανατροπή και αλλαγή της πολιτικής λιτότητας.

Στο τραπέζι, μία κυβέρνηση και χώρα, δεν κάθεται με κάποιον που συμφωνεί, αλλά με αυτόν που υποχρεούται να διαπραγματευτεί. Δεν πηγαίνουμε γιατί είμαστε φίλοι ή γιατί συμφωνούμε ή γιατί είμαστε από την ίδια πλευρά του τραπεζιού. Οι σύμμαχοι αναδεικνύονται μέσα από τις πολιτικές που εκφράζονται και όχι προσωπικά. Δεν είναι θέμα αν θα είναι ο Γιούνκερ σύμμαχος και δεν μπορεί να αποτελεί αυτό θέμα συζήτησης, διότι είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να είναι σύμμαχος. Από εκεί και πέρα, οποιοδήποτε διαπραγματευτικό εργαλείο χρειαστείς για να διαμορφώσεις τη στάση σου ασφαλώς και θα το χρησιμοποιήσεις και θα το εκμεταλλευτείς.

Δεν έγινε για να δικαιολογηθεί καμία συμμαχία (αναφορά στον Λένιν). Με τον κ. Καμμένο είναι σαφή τα σημεία σύμπτωσης απόψεων, αλλά και τα πολλά σημεία που μας χωρίζουν. Έχει διατυπωθεί πολλές φορές και από τον κ. Καμμένο και από εμάς αυτό. Δεν μπορώ να σας πω ποια είναι περισσότερα, αλλά αυτά που μας χωρίζουν είναι ιδεολογικά και σημαντικά ζητήματα πολιτικής. Από εκεί και πέρα, σας θυμίζω ότι σήμερα γι’ αυτό ακριβώς μιλάμε για τα όρια συνεργασιών, οι οποίες δεν έχουν να κάνουν μόνο με την αυτοδυναμία ή μη του ΣΥΡΙΖΑ. Για να συμφωνήσει κάποιος να συμμαχήσει, θα πρέπει να έχει συμφωνήσει σε μια ιδεολογική βάση που θα τεθεί αμέσως μετά τις εκλογές. Εάν δεν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμος, θα ανοίξει και μια συζήτηση για ένα μίνιμουμ πρόγραμμα και δεν ξέρω ποιες δυνάμεις θα περιλαμβάνει, με ποιες δυνάμεις θα χρειαστεί να το κάνουμε αυτό. Σαφώς, όμως, δεν θα αφήσουμε τη χώρα να γυρίσει πίσω.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk