Μικρή κάμψη καταλήψεων – Την Τρίτη σε 364 σχολεία πανελλαδικά

Στον αριθμό των 364 πανελλαδικά «πέφτουν» σήμερα, Τρίτη, οι καταλήψεις σε σχολεία, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τις κινητοποιήσεις μαθητών στην εκπαίδευση.

Στον αριθμό των 364 πανελλαδικά «πέφτουν» σήμερα, Τρίτη, οι καταλήψεις σε σχολεία, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τις κινητοποιήσεις μαθητών στην εκπαίδευση. Τη Δευτέρα είχαν καταγραφεί πανελλαδικά 500 καταλήψεις σχολείων, από τις οποίες οι 100 στην Αττική.
Αιτία, η διαφωνία των μαθητών προς τον θεσμό της Τράπεζας Θεμάτων, που ψηφίστηκε πέρυσι, το σύστημα των εξετάσεων και τις αλλαγές που έγιναν με το νομοσχέδιο του «Νέου Λυκείου» καθώς και η υποχρηματοδότηση των σχολείων.
Ωστόσο, οι περισασότερες από αυτές τις καταλήψεις ήταν αποφασισμένο έχουν διήμερη ή τριήμερη διάρκεια όταν αποφασίστηκαν από τους μαθητές, με αποτέλεσμα να αναμένεται μεγάλη μείωση του αριθμού τους ως την Παρασκευή.
Από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, ο υφυπουργός κ. Αλ. Δερμεντζόπουλος, μιλώντας στον Vima fm, δήλωσε: «Καταλήψεις παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται λίγο πριν από την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου. Δεν είναι τυχαίο αυτό» και επανέλαβε ότι εάν ξεπεράσουν τις τρεις μέρες, θα ενεργοποιηθεί το Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει διεξαγωγή μαθημάτων και κατά τις διακοπές του Πάσχα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk