Νέος πολιτικός φορέας από στελέχη προερχόμενα από το ΠαΣοΚ

Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση του σοσιαλιστικού χώρου εκδηλώθηκε και τυπικά, το περασμένο Σάββατο, από στελέχη προερχόμενα από το ΠαΣοΚ, κυρίως από τους μαζικούς χώρους του συνδικαλισμού και των θεσμών της αυτοδιοίκησης.

Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση του σοσιαλιστικού χώρου εκδηλώθηκε και τυπικά, το περασμένο Σάββατο, από στελέχη προερχόμενα από το ΠαΣοΚ, κυρίως από τους μαζικούς χώρους του συνδικαλισμού και των θεσμών της αυτοδιοίκησης.

Περίπου 200 στελέχη από όλη τη χώρα, συγκεντρώθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και διακήρυξαν την απόφασή τους να προχωρήσουν στη συγκρότηση πολιτικού φορέα, δίνοντας και τυπικό χαρακτήρα στο «διαζύγιό» τους με το ΠαΣοΚ, εκφράζοντας την πλήρη διαφωνία τους με τη σημερινή ηγεσία του Κινήματος.

Η συγκρότηση της κίνησης αυτής, είναι το αποτέλεσμα πολλών ζυμώσεων που έγιναν στον ευρύτερο χώρο του ΠαΣοΚ, εδώ και δύο χρόνια, μεταξύ στελεχών που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είχαν αποχωρήσει από το ΠαΣοΚ, με τη σημερινή του μορφή.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε, αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, στελέχη από όλη την Ελλάδα, από όλους τους κοινωνικούς, επιστημονικούς και συνδικαλιστικούς χώρους, πολιτικά στελέχη και νεολαία, αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία προκειμένου ο σοσιαλιστικός χώρος, σε όλο του το εύρος, να ανακτήσει αυτόνομα πολιτικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά.

»Στόχος μας, οι δυνάμεις από την αριστερή σοσιαλδημοκρατία ως τις δυνάμεις της ευρωπαϊκής αριστεράς, της οικολογίας και του ριζοσπαστισμού, να συνευρεθούν σε ενιαία προοδευτική κατεύθυνση, να ανταποκριθούν στο αίτημα και την αγωνία της βάσης του μεγάλου κοινωνικού προοδευτικού σοσιαλιστικού χώρου για το πολιτικό κενό της μη εκπροσώπησης μας».

Στην κίνηση μετέχουν στελέχη του συνδικαλισμού και της αυτοδιοίκησης, όπως ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος έκανε και τη σχετική εισήγηση, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ, Γιώργος Καββαθάς, ο πρώην πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος, ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτος Καραμίχας, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Γιώργος Δέδες, ο δήμαρχος Ηλιούπολης, Βασίλης Βαλασόπουλος, μέλη και στελέχη πολιτικών κινήσεων αλλά και κομμάτων.

Οι συγκεντρωθέντες, αποφάσισαν να προχωρήσουν στη συγκρότηση πολιτικού φορέα και μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Δεκεμβρίου, θα υπάρξει νέα και μεγαλύτερη διαδικασία, ίσως μια Συνδιάσκεψη, αφού προηγουμένως ενταθούν οι επαφές και οι συζητήσεις σε όλη τη χώρα.

Στο μεταξύ, θα γίνει προσπάθεια ώστε η νέα κίνηση να αποκτήσει οργανωτική δομή σε όλη τη χώρα, κάτι που δεν μοιάζει ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς στους επιμέρους κοινωνικούς χώρους υπάρχουν ήδη συσπειρωμένες δυνάμεις.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε αναφέρεται ότι αποφασίστηκε:

  • Η διαμόρφωση πανελλαδικής οργάνωσης, ανά γεωγραφικό και εργασιακό χώρο.
  • Η διοργάνωση πολιτικής διάσκεψης με τη συμμετοχή και αντιπροσώπευση όλων των τάσεων, ρευμάτων, κινήσεων, στελεχών που συγκροτούν τον σοσιαλιστικό χώρο, την πραγματική προοδευτική δημοκρατική παράταξη στην κοινωνία και την πολιτική.
  • Η συγκρότηση επιτροπών και αντίστοιχων πρωτοβουλιών σε όλη τη χώρα.

Στην εισήγησή του, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η κίνηση προσπαθεί να απαντήσει στην αγωνία και στο αίτημα της βάσης «κάντε κάτι». Έκανε λόγο, επίσης, για «διάλυση του ΠαΣοΚ από τη σημερινή του ηγεσία», στην οποία επέρριψε την ευθύνη «για το γκρέμισμα κάθε θετικού που χτίστηκε την περίοδο της μεταπολίτευσης και στη διόγκωση κάθε αρνητικού». Και όλα αυτά, κατά τον κ. Σπίρτζη, τα έκανε, «αγκαλιά με τη σκοτεινή δεξιά των Μπαλτάκων, στο όνομα της διάσωσης της χώρας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk