Δραματική αύξηση της εσωτερικής μετανάστευσης στη Λιβύη

Διογκώνεται δραματικά ο αριθμός των εσωτερικά εκτοπισμένων εξαιτίας της εύφλεκτης κατάστασης που επικρατεί στη Λιβύη. Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους κοντά στην Τρίπολη τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, αναφέρει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). Συνολικά οι εσωτερικά εκτοπισμένοι αγγίζουν σήμερα τις 287.000 εν μέσω της χειρότερης βίας που σαρώνει τη χώρα μετά την ανατροπή του Μοαμάρ Καντάφι.

Διογκώνεται δραματικά η εσωτερική μετανάστευση στη Λιβύη εξαιτίας της εύφλεκτης κατάστασης που επικρατεί στη χώρα, η οποία έχει λάβει διαστάσεις ακήρυχτου εμφυλίου πολέμου.

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους για να γλιτώσουν από τις μάχες κοντά στην πρωτεύουσα της Λιβύης κατά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, αναφέρει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNCHR).

«Με τις συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων ένοπλων ομάδων να εντείνεται σε αρκετές περιοχές της Λιβύης, βλέπουμε αύξηση του αριθμού των εσωτερικά εκτοπισμένων -οι οποίοι εκτιμάται ότι φθάνουν πλέον τις 287.000 σε 29 πόλεις και χωριά ανά τη χώρα» επισημαίνει η Αρμοστεία σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή.

Οι πολύνεκρες συγκρούσεις μεταξύ αντίπαλων ισλαμικών πολιτοφυλακών έχουν βυθίσει τη Λιβύη στο χάος, οδηγώντας χιλιάδες πολίτες να εγκαταλείψουν τη χώρα, περιλαμβανομένων διπλωματών και ξένων υπηκόων. Δεκάδες πρεσβείες, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής, έχουν κλείσει και διεθνείς οργανισμοί έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους στη χώρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk