Σημείο αναφοράς, χώρος συνάντησης, ζωντανή σκηνή, εξαιρετική αισθητική, ένα σπίτι για την τέχνη, κυρίως τη σύγχρονη: Μετά από 2.330 μέρες το Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς έχει να επιδείξει έναν εξαιρετικά μεγάλο πλούτο στις αποσκευές του. Αρκεί μια ματιά σε νούμερα και αριθμούς για να γίνει αντιληπτή η σημασία του στη ζωή μας….
10 χρόνια Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς (ή 2.330 μέρες)

252 εκθέσεις
(ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, εγκαταστάσεις, φωτογραφία, αρχιτεκτονική, πολεοδομία, ενδυματολογία, σκηνογραφία, θέατρο, κινηματογράφος, ιστορία, λαϊκή παράδοση, γραφιστική, εφαρμοσμένες τέχνες, graffiti, design αρχαιολογία, κόμικ, γελοιογραφία)
1460 εκδηλώσεις
(θέατρο, χορός, μουσική, προβολές ντοκιμαντέρ/ταινιών, σεμινάρια, συνέδρια και ημερίδες, παρουσιάσεις βιβλίων, ομιλίες, ξεναγήσεις, κοινωνικές εκδηλώσεις, εταιρικές παρουσιάσεις κ.ά.).
310 εκπαιδευτικά προγράμματα για 40.000 παιδιά
Το πωλητήριο συνεργάζεται με 500 νέους Έλληνες δημιουργούς και 150 εργαστήρια από όλη την Ελλάδα, διοργανώνοντας περιοδικά και εκθέσεις Ελλήνων σχεδιαστών με γενικό τίτλο «Αναζητήσεις στην ύλη».
Το αρχικό, υπάρχον κτίριο της οδού Πειραιώς 138, κτισμένο σταδιακά κατά τη δεκαετία του ’50, εξυπηρετούσε τις ανάγκες αντιπροσωπείας αυτοκινήτων με γραφεία και συνεργεία. Αγοράστηκε από το Μουσείο Μπενάκη και αναπλάστηκε για τη νέα του χρήση με χρηματοδότηση από το 3ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Είναι δημιουργία των αρχιτεκτόνων Μαρίας Κοκκίνου & Ανδρέα Κούρκουλα.

1 κτίριο συνολικής έκτασης 11.000 τ.μ.
3.000 τ.μ. εκθεσιακοί χώροι
2.000 τ.μ. χώροι αρχείων
850 τ.μ. αίθριο
1 αμφιθέατρο για 360 άτομα
1 εστιατόριο
1 πωλητήριο
1 κτίριο που στεγάζει 107 Αρχεία Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής (15.000 βιβλία + περιοδικά) και το Αρχείο Κωνσταντίνου Α. Δοξιάδη
Από το άνοιγμά του φιλοξενεί όλες τις εκθέσεις και εκδηλώσεις του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής καθώς και το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη με τις συλλογές του. Πρόσφατα ξεκίνησε μια στενή συνεργασία με το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ καθώς και άλλες με: Φεστιβάλ Αθηνών, TED-X academy, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.