Γερμανία: Ισλαμιστές με μαχαίρια κατά Κούρδων και Γεζίντι

Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας στη Γερμανία, ανάμεσα σε Κούρδους, Γεζίντι και ισλαμιστές, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τουλάχιστον 23 άτομα στο Αμβούργο και στο Τσέλε (βόρεια Γερμανία).

Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν ανάμεσα σε μέλη των κοινοτήτων Κούρδων και Γεζίντι και σε ισλαμιστές, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τουλάχιστον 23 άνθρωποι στο Αμβούργο και στο Τσέλε.

Στο Αμβούργο, οι συγκρούσεις ξεκίνησαν το βράδυ, στο περιθώριο διαδήλωσης των Κούρδων κατά της σφαγής που διαπράττεται από το Ισλαμικό Κράτος στο Κομπανί.

Μετά την πολυπληθή πορεία, «θερμόαιμοι» συγκρούστηκαν με την αστυνομία, η οποία έφτασε να κατασχέσει, εκτός από μαχαίρια, μέχρι και μία ματσέτα αλλά και ένα πυροβολό όπλο και σφαίρες.

Η διαδήλωση για το Κομπανί στην Άλτονα του Αμβούργου συγκέντρωσε την Τετάρτη πάνω από 1.300 άτομα, σύμφωνα με την γερμανική αστυνομία, και ολοκληρώθηκε ειρηνικά το βράδυ.

Περίπου 75 διαδηλωτές «πιθανόν Κούρδοι», σύμφωνα με την αστυνομία, συγκεντρώθηκαν στη συνέχεια γύρω από ένα τζαμί της πόλης, απέναντι από περίπου 50 ισλαμιστές.

Η αστυνομία εμπόδισε σε πρώτη φάση τις συγκρούσεις, αλλά οι δύο ομάδες ενισχύθηκαν στη συνέχεια για να φθάσουν από τη μια και την άλλη πλευρά περίπου τα 400 άτομα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Αμβούργου.

Τα δύο στρατόπεδα συγκρούσθηκαν σε μικρές ομάδες στη διάρκεια της νύκτας. Μερικοί και στις δύο πλευρές κρατούσαν ρόπαλα και μαχαίρια.

Στο Τσέλε της Κάτω Σαξονίας, οι συγκρούσεις έφεραν αντιμέτωπα μέλη της κοινότητας των γεζίντι, μιας κουρδόφωνης μειονότητας που είναι πολύ παρούσα στην περιοχή αυτή, με ισλαμιστές τσετσενικής καταγωγής, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία, η οποία έγινε επίσης στόχος επιθέσεων με πέτρες, μπουκάλια ή ρόπαλα.

Εννέα άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τέσσερις αστυνομικοί, τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk