Με στρατιωτικές τιμές κηδεύτηκαν το απόγευμα της Τετάρτης οι τρεις άτυχοι στρατιώτες που σκοτώθηκαν την Τρίτη, όταν εξερράγη όλμος κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης βολής με βαριά όπλα στην 32 Ταξιαρχία Πεζοναυτών.

Οι ΕΠ.ΟΠ. λοχίες Γιώργος Ορφανίδης, 33 ετών, και Αναστάσιος Μεζαλάς, 34 ετών, κηδεύτηκαν στον Βόλο. Η εξόδιος ακολουθία εψάλη στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, παρόντος του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού Χρήστου Μανωλά.

Ο 19χρονος δεκανέας Φώτης Ανδρικόπουλος κηδεύτηκε στο Πετρωτό Αχαΐας. Στην κηδεία του παρευρέθηκε ο Α΄ Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Η σορός του άτυχου νέου, που υπηρετούσε τη θητεία του και βρισκόταν λίγο πριν από την απόλυση, μεταφέρθηκε με C-27 από το στρατιωτικό αεροδρόμιο Λάρισας στον Αραξο και στη συνέχεια οδικώς μεταφέρθηκε στο Πετρωτό.

Εν τω μεταξύ, σε καλή και σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Βόλου ο υπολοχαγός που τραυματίστηκε από την έκρηξη. Ωστόσο, η ψυχολογική κατάσταση είναι ιδιαίτερα φορτισμένη από το θάνατο των τριών στρατιωτών.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης ολοκληρώθηκε η νεκροψία-νεκροτομή στις σορούς των τριών θυμάτων στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Οπως είπε ο ιατροδικαστής και «οι τρεις στρατιώτες έφεραν συντριπτικά τραύματα. Ήταν αδύνατο να επιβιώσουν. Ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος».

Οσο για τον 30χρονο υπολοχαγό που, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή «είχε άγιο».

Στα τρία θύματα του δυστυχήματος θα απονεμηθεί Μετάλλιο Εξόχου Πράξεως από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας.