Τη νέα χορηγία της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου για τα επόμενα 4 χρόνια παρουσίασε η ΟΠΑΠ Α.Ε. ως Μέγας Χορηγός, με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, σε σημερινή εκδήλωση.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Α.Ε., κ. Kamil Ziegler, ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, κ. Γιώργος Σαρρής, ο Ομοσπονδιακός Τεχνικός, κ. Claudio Ranieri, ο Διευθυντής Ποδοσφαίρου της Εθνικής κ. Γιώργος Καραγκούνης, ο πρώτος αρχηγός της Εθνικής, κ. Δημήτρης Σαλπιγγίδης, ο αρχηγός της ομάδας κ. Γιώργος Σαμαράς και οι παίκτες κ. Κώστας Φουρτούνης και κ. Χάρης Μαυρίας.
Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος της ΟΠΑΠ Α.Ε., κ. Kamil Ziegler, επισήμανε τα εξής: «Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε σήμερα την ανανέωση της χορηγίας μας στην Εθνική Ελλάδος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Αυτή η επιτυχημένη συνεργασία βασίζεται σε κοινές αξίες: στο πάθος για τον αθλητισμό, την αφοσίωση, την παράδοση και την επιτυχία. Η χορηγία αυτή καθώς και η χρονική της διάρκεια, σηματοδοτεί τη μέγιστη υποστήριξη της ΟΠΑΠ στην Εθνική Ελλάδος. Ευχόμαστε στην Εθνική Ομάδα να συνεχίσει να προσφέρει σπουδαίες στιγμές, και στους παίκτες να συνεχίσουν να αποτελούν αθλητικά πρότυπα και παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά και τους νέους αθλητές της χώρας».
Παράλληλα, ο κ. Ziegler αναφορικά με τη νέα σημαντική πρωτοβουλία της ΟΠΑΠ για την υποστήριξη Αθλητικών Ακαδημιών Ποδοσφαίρου για παιδιά 7 έως 10 χρονών δήλωσε «Η ΟΠΑΠ στηρίζει όχι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού. Ο κύριος σκοπός μας είναι να διασφαλίσουμε ότι αυτό το μέλλον θα στηρίζεται σε γερές βάσεις. Η ΟΠΑΠ μέσω του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης βρίσκεται δίπλα στη νεολαία, γιατί αυτή αποτελεί το πιο πολύτιμο κομμάτι της χώρας, για ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Η αθλητική εκπαίδευση και το ήθος αποτελούν μαζί ένα σημαντικό πυλώνα για την ΟΠΑΠ και είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής μας φιλοσοφίας. Συγκεκριμένα η ΟΠΑΠ προχωρά στην υλοποίηση ενός πρωτοποριακού προγράμματος υποστήριξης και εκπαίδευσης ποδοσφαιρικών Αθλητικών Ακαδημιών. Σήμερα, με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνω ότι μέσω αυτής της συνεργασίας μας με την ΕΠΟ και την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου, θα υποστηρίξουμε σε πρώτο στάδιο 125 Αθλητικές Ακαδημίες ποδοσφαίρου για παιδιά ηλικίας 7-10 ετών, σε όλη την Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών έχουμε δουλέψει σκληρά και ταυτόχρονα έχουμε συνεργαστεί στενά με την ΕΠΟ για να αναπτύξουμε ένα αποτελεσματικό πρόγραμμα που θα ωφελήσει τα παιδιά που συμμετέχουν στις ακαδημίες. Ένα πρόγραμμα που θα μας βοηθήσει να φέρουμε τα παιδιά πιο κοντά στον αθλητισμό, να θέσουμε ένα σημείο αναφοράς για την αθλητική εκπαίδευση στην Ελλάδα και να εμπνεύσουμε ευγενείς αγωνιστικές αξίες στους νέους αθλητές και τα παιδιά που αποτελούν το μέλλον της χώρας. Πολύ σύντομα, θα σας παρουσιάσουμε το πρόγραμμα με περισσότερες λεπτομέρειες.»
Κλείνοντας, ο κ. Ziegler επισήμανε ότι πέρα από τη συγκεκριμένη χορηγία, η ΟΠΑΠ συνεχίζει να υποστηρίζει σημαντικά όλα τα αθλήματα και ταυτόχρονα να προσφέρει στην κοινωνία και την οικονομία, εισφέροντας ιδιαιτέρως σημαντικά δημοσιονομικά οφέλη στο κράτος. «Εκτός από τους τακτικούς φόρους, από τον Ιανουάριο του 2013, η εταιρεία καταβάλει επιπλέον στο Ελληνικό Δημόσιο έναν νέο ειδικό φόρο για τα τυχερά παιχνίδια, της τάξης του 30% επί των μικτών εσόδων (Gross Gaming Revenue), έναν φόρο που δεν υπήρχε στο παρελθόν. Συγκεκριμένα για το 2013 ο ειδικός αυτός επιπλέον φόρος ανήλθε στο ποσό των 350 εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που καθιστά πλέον την ΟΠΑΠ ως την εταιρία που εισφέρει το μεγαλύτερο ποσό φόρων στο κράτος. Η ΟΠΑΠ θα συνεχίσει τη μακρά συνεισφορά της στην Ελληνική κοινωνία, εστιάζοντας στο αυστηρό, συνεπές και υπεύθυνο παιχνίδι όπως επίσης και στην Εταιρική και Κοινωνική Ευθύνη.»
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κ. Γιώργος Σαρρής, δήλωσε:
«Η επέκταση της χορηγικής συνεργασίας με την ΟΠΑΠ ΑΕ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ήταν για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μια βασική επιδίωξη. Νιώθω απολύτως ικανοποιημένος για την υλοποίηση αυτής της επιδίωξης, αλλά κυρίως αισθάνομαι την ανάγκη να διατυπώσω δημοσίως τη σιγουριά μου για τα οφέλη που θα αποφέρει στο ποδόσφαιρο η συνεργασία μας με έναν βασικό συμπαίκτη μας τα τελευταία έτη, τον Μέγα Χορηγό της Εθνικής Ομάδας.
Η ΟΠΑΠ ΑΕ είναι η κινητήριος δύναμη των σπορ στην Ελλάδα. Βρίσκεται στα νώτα όλου του αθλητικού στόλου της πατρίδας μας και φυσικά βρίσκεται στο πλάι της ναυαρχίδας του, του ποδοσφαίρου. Η διαχρονική αξιοπιστία του οργανισμού, η επιφανής θέση του στη σύγχρονη αγορά και φυσικά το γεγονός ότι συμπόρευσή μας εξελίσσεται αρμονικά και σταθερά, μάς δίνει το δικαίωμα να θέτουμε στόχους. Κι όποιος έχει στόχους, μπορεί να έχει και όνειρα και νομίζω ότι τα δικά μας όνειρα είναι ίδια με αυτά της ΟΠΑΠ ΑΕ.
Αυτό που ονειρεύομαι ως πρόεδρος της ΕΠΟ είναι ένα ποδόσφαιρο με καλύτερο μέλλον. Και το «καλύτερο μέλλον» δεν είναι μια φράση που περιέχει αφηρημένες έννοιες. Αντιθέτως, κρύβει μια πολύ συγκεκριμένη ανάγκη: να επενδύσουμε στη νέα γενιά. Με όραμα μεν, αλλά και με ρεαλιστικές δράσεις. Με πίστη σε βασικές αξίες του αθλητισμού. Πάνω απ’ όλα με σταθερή οργάνωση στις υποδομές του ποδοσφαίρου μας, με σωστή εκπαίδευση στις ακαδημίες του και με παιδιά που θα έχουν αθλητική κατάρτιση. Αυτός είναι ο στρατηγικός προορισμός μας, φίλες και φίλοι. Το αύριο. Το αύριο του ποδοσφαίρου μας.
Προς μεγάλη μου ευχαρίστηση, λοιπόν, διαπιστώνω στην πράξη ότι η ΟΠΑΠ ΑΕ διαμορφώνει τις συνθήκες για ένα καλύτερο και πιο επιτυχημένο αύριο. Κι αυτό είναι που έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Ότι ο οργανισμός δεν βρίσκεται απλώς δίπλα στην Εθνική Ομάδα, αλλά πως θα στηρίξει τις ποδοσφαιρικές ακαδημίες, σε συνεργασία με την ΕΠΟ. Σημασία έχει ότι θα ποτίσει το δέντρο. Θα φροντίσει τις ρίζες του και δεν θα απολαύσει τους καρπούς του».