Πανικό προκάλεσε η συγγραφέας του Χάρι Πότερ, Τζόαν Ρόουλινγκ στο Twitter, όταν με «τιτίβισμά» της απηύθυνε έναν γρίφο προς τους θαυμαστές της που οδήγησαν σε… παρανοήσεις.

Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικές ημέρες, όταν η συγγραφέας ανέβασε στο Twitter έναν αναγραμματισμό, ο οποίος περιλάμβανε τη φράση «Το ραβδί μου δεν θα ανεχτεί τέτοιες ανοησίες».

Το tweet της προκάλεσε πανικό στους θαυμαστές του μαθητευόμενου μάγου, καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να εκφράσουν την ελπίδα τους για επιστροφή του Χάρι Πότερ στο χαρτί.

Η ίδια η Ρόουλινγκ έχει πει ότι δεν σκοπεύει να γράψει νέες περιπέτειες με ήρωα τον Χάρι.

Η απάντηση έμελε να απογοητεύσει κάπως τους θαυμαστές της, καθώς ο αναγραμματισμός της ήταν αναφορά στο σενάριο για ταινία που γράφει, το οποίο θα είναι εμπνευσμένο από τον κόσμο των μάγων, αλλά δεν θα έχει ως ήρωα τον Χάρι Πότερ, αλλά τον Νιούτ Σκάμαντερ, ζωολόγο και παρατηρητή μαγικών πλασμάτων.

Συγκεκριμένα η σωστή απάντηση ήταν:

«Ο Νιούτ σκόπευε να μείνει στη Νέα Υόρκη για μερικές ώρες».

Η φράση είναι η αρχή μιας σύνοψης του σεναρίου, αποκάλυψε η συγγραφέας, η οποία μάλλον διασκέδασε τον πανικό που προκάλεσε και αστειεύτηκε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα και δεύτερο γρίφο…