Στις αρχές εμφανίστηκε και κατέθεσε αργά το βράδυ της Δευτέρας ένας άνδρας, ο οποίος ήταν ο συνοδηγός της νταλίκας που προκάλεσε την καραμπόλα στην Εγνατία Οδό, και ο οποίος αρχικά έσπευσε να εξαφανιστεί από το σημείο του τροχαίου.

Κατά τις πληροφορίες, πρόκειται για έναν 46χρονο Ρουμάνο, ο οποίος εκπαιδευόταν στο συγκεκριμένο δρομολόγιο από τον οδηγό της νταλίκας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο άνδρας εμφανίστηκε να περιφέρεται στο χωριό Σφηκιά στη Βέροια και αφού μίλησε με κάποιους από τους κατοίκους, πήγε στο αστυνομικό τμήμα του χωριού.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο ίδιος, φοβήθηκε μετά την καραμπόλα και απομακρύνθηκε από το σημείο του δυστυχήματος. Υποστήριξε ότι σε κατάσταση σοκ περιπλανήθηκε κι έφθασε στη Σφακιά.

Σε ό,τι αφορά στα γεγονότα που οδήγησαν στην καραμπόλα, κατέθεσε -όπως και ο οδηγός της νταλίκας- ότι επιχείρησε με σήματα να ειδοποιήσει τους εργάτες της εταιρίας που εκτελούσε το έργο στην Εγνατία Οδό για το πρόβλημα με τα φρένα της νταλίκας.

Την ίδια ώρα, ενώπιον του ανακριτή Βέροιας οδηγήθηκε σήμερα, Τρίτη, ο 42χρονος υπεύθυνος της εταιρείας που είχε αναλάβει την εκτέλεση εργασιών στο σημείο όπου σημειώθηκε η πολύνεκρη καραμπόλα το πρωί της Κυριακής, στην Εγνατία Οδό. Ο 42χρονος αντιμετωπίζει την κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας συγκοινωνιών εξ αμελείας. Μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους.

Ο 39χρονος οδηγός της νταλίκας, που προκάλεσε το δυστύχημα, θα απολογηθεί την Πέμπτη. Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή. Στην προανάκριση, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι μετά τα διόδια του Πολυμύλου χάλασε το σύστημα πέδησης της νταλίκας με συνέπεια να «χάσει» τελείως τα φρένα του οχήματος.

Οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Βέροιας τη Δευτέρα και παραμένουν προφυλακισμένοι μέχρι να απολογηθούν στον ανακριτή.


Ερασιτεχνικό βίντεο με τα πρώτα λεπτά μετά το δυστύχημα