Ιδιωτικά σχολεία κατά φορολογίας παροχής σε είδος

Χιλιάδες παιδιά ιδιωτικών εκπαιδευτικών που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολείων με εκπτώσεις στα δίδακτρά τους ή χωρίς να πληρώνουν καθόλου δίδακτρα οδηγούνται τώρα σε έξοδο από τα σχολεία τους.

Χιλιάδες παιδιά ιδιωτικών εκπαιδευτικών που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολείων με εκπτώσεις στα δίδακτρά τους ή χωρίς να πληρώνουν καθόλου δίδακτρα οδηγούνται τώρα σε έξοδο από τα σχολεία τους. Αυτό καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων, αποκαλύπτοντας έγγραφο που στάλθηκε από τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων στο οποίο αναφέρεται ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν στην κατηγορία αυτή θα φορολογηθούν κανονικά για τα δίδακτρα που δεν πλήρωσαν…

«Ο Σύνδεσμός μας επιθυμεί να εκφράσει τη σφοδρότατη αντίθεσή του με το περιεχόμενο της ΠΟΛ.1219/6.10.2014 του υπουργείου Οικονομικών, με θέμα «Φορολογική μεταχείριση παροχών σε είδος του άρθρου 13 του Ν. 4172/2013″, σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά σχολεία της χώρας» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε.
«Τα περισσότερα ιδιωτικά σχολεία για πολλές δεκαετίες τώρα εφαρμόζουν οικειοθελώς πολιτικές μείωσης των διδάκτρων τους προς τα παιδιά των εκπαιδευτικών τους. Οι εκπτώσεις αυτές διαμορφώνονται ανάλογα με τις δυνατότητες του κάθε ιδιωτικού σχολείου και σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν έως και το 100% των διδάκτρων» τονίζεται στο κείμενο.
«Το υπουργείο Οικονομικών όμως πλέον τερματίζει βίαια και αδικαιολόγητα αυτή τη δυνατότητα, καθώς με την προαναφερόμενη ΠΟΛ ορίζει ως φορολογητέο εισόδημα για τον ιδιωτικό εκπαιδευτικό το ποσόν της έκπτωσης επί των διδάκτρων που οικειοθελώς προσφέρει το ιδιωτικό σχολείο.
Πέρα από το ότι το υπουργείο φορολογεί μια παροχή προς τα παιδιά των εκπαιδευτικών των ιδιωτικών σχολείων που δεν προσαυξάνει το εισόδημά τους (ο εκπαιδευτικός δεν θα έγραφε τα παιδιά του σε οποιοδήποτε ιδιωτικό σχολείο αναλώνοντας εισόδημα), στην παρούσα περίοδο οικονομικής δυσπραγίας είναι βέβαιο ότι τέτοια επιβάρυνση κανένας ιδιωτικός εκπαιδευτικός δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει. Ως αποτέλεσμα, θα αναγκαστεί να «ξεριζώσει» το παιδί του από το ιδιωτικό σχολείο στο οποίο χρόνια τώρα φοιτούσε και, προφανώς, να το μεταγράψει σε δημόσιο σχολείο μετατρέποντας έτσι την ωφέλεια του κράτους σε δαπάνη του» τονίζεται.
Παράλληλα απευθύνουν έκκληση στους «αρμοδίους να αντιληφθούν ότι η ως άνω ΠΟΛ, όχι μόνο δεν θα αποφέρει επιπλέον φορολογικά έσοδα στο κράτος, αλλά αντίθετα, θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τον κρατικό προϋπολογισμό, που θα πρέπει να καλύψει με κρατικές δαπάνες την φοίτηση αυτών των χιλιάδων παιδιών σε δημόσια σχολεία».
Τέλος, οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων σημειώνουν ότι «σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες οι γονείς αυτοί τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης από την πολιτεία, που μεταφράζεται είτε σε κάποια φορολογική απαλλαγή είτε σε επιδότηση των διδάκτρων με τη μορφή εκπαιδευτικών κουπονιών ή επιταγή παιδείας» και ζητούν «οι έλληνες γονείς των ιδιωτικών σχολείων, ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ή μη, που απαλλάσσουν το κράτος από τα έξοδα εκπαίδευσης των παιδιών τους, να αντιμετωπισθούν από την Πολιτεία με σεβασμό και δικαιοσύνη».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk