Οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί μέλη του, ενώ αναζητούνται δύο άτομα.

Ειδικότερα συνελήφθησαν στο Ηράκλειο τέσσερις αλλοδαποί, τρεις υπήκοοι Συρίας -δύο 28χρονοι και ένας 38χρονος- και ένας 27χρονος υπήκοος Ιράκ, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παράβασης της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και πλαστογραφίας.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται επιπλέον δύο άτομα, που εμπλέκονται στο κύκλωμα, ένας 25χρονος Σύρος και ένας 37χρονος Έλληνας.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε, όταν αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, αξιοποίησαν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, οργανωμένο κύκλωμα που δραστηριοποιείται στο Ηράκλειο, πραγματοποιεί παράνομες προωθήσεις μεταναστών, σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ότι οι εμπλεκόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση διακίνησης παράτυπων μεταναστών, με ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους των μελών της και συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης .

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οργανωτικό ρόλο στο κύκλωμα είχε ο ένας από τους δύο 28χρονους Σύρους, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος με ξεχωριστούς ρόλους, είχαν αναλάβει τη φύλαξη, τη μεταφορά και τον εφοδιασμό με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, καθώς και τη διεκπεραίωση οικονομικών ζητημάτων που αφορούν στην παράνομη διακίνηση.