Η ατζέντα της επιστήμης

Το Τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνει μαζί με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (CERN)

9-10 Οκτωβρίου
Θεολογία και Σύγχρονη Φυσική
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ Ι, ΚΤΙΡΙΟ ΚΕΔΕΑ ΑΠΘ (3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ) & ΑΙΘΟΥΣΑ ΟΜΙΛΙΩΝ ΜΕΓΑΡΟΥ ΜΠΙΛΛΗ (ΠΛΑΤΕΙΑ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΟΥ), ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Το Τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνει μαζί με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (CERN) διήμερο συνέδριο με θέμα «Θεολογία και Σύγχρονη Φυσική: Ο άνθρωπος ανάμεσα στο μυστήριο του Θεού και στο μυστήριο του Σύμπαντος». Κύριοι ομιλητές είναι ο διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων του CERN και καθηγητής της Οξφόρδης Εμμανουήλ Τσεσμελής, ο πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ Χρυσόστομος Σταμούλης και ο καθηγητής της Οξφόρδης Andrew Briggs. Για το πλήρες πρόγραμμα, επισκεφθείτε το http://blogs.auth.gr/moschosg/2014/10/01/.
9-12 Οκτωβρίου


Πανελλήνιο Συνέδριο Οικολογίας


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΛΟΦΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ΜΥΤΙΛΗΝΗ
Η Ελληνική Οικολογική Εταιρεία, η Ελληνική Βοτανική Εταιρεία και η Ελληνική Ζωολογική Εταιρεία συνδιοργανώνουν το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οικολογίας με θέμα «Οικολογία – Συνδέοντας συστήματα, κλίμακες και ερευνητικά πεδία». Με προσκεκλημένους ομιλητές από τη Βρετανία, την Ισπανία και την Ιταλία, οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου περιλαμβάνουν την οικολογία πληθυσμών και κοινοτήτων, τη λειτουργική οικολογία, τα πρότυπα βιοποικιλότητας της Ελλάδας, την εξελικτική οικολογία, την οικολογική μοντελοποίηση/μαθηματική οικολογία και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας… ως την εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία. Για περισσότερες λεπτομέρειες και το πρόγραμμα, επισκεφθείτε το www.helecos.gr/el/7th-congress/.
Ως 21 Οκτωβρίου


Σεμινάριο κόμικ για εκπαιδευτικούς


ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΔΟΥΚΑ 4, ΑΘΗΝΑ
Με δεδομένο ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν πλέον στα χέρια τους τη «γενιά της οπτικοποίησης», η ένταξη των comics στη μαθησιακή διαδικασία μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά στην ανάπτυξη και καλλιέργεια ερεθισμάτων για την αναζήτηση γνώσης. Στο πλαίσιο αυτό το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και η COMICDOM PRESS διοργανώνουν σεμινάριο με θέμα την αξιοποίηση των comics στην εκπαιδευτική διαδικασία και την εξοικείωση με τη μεθοδολογία χρήσης τους εντός της σχολικής αίθουσας. Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις συναντήσεις για τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (22, 29 Οκτωβρίου, 6 και 12 Νοεμβρίου) και τέσσερις συναντήσεις για τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας (23, 30 Οκτωβρίου, 6 και 13 Νοεμβρίου), ώρες 18.00-20.00. Κόστος συμμετοχής: 120 ευρώ. Τηλέφωνο πληροφοριών και κράτησης θέσης: 210 7239.438.
Ως 26 Οκτωβρίου


Σεμινάριο Επιστημονικής Δημοσιογραφίας


ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΜΕ ΑΠΘ, ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ 1 – ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Στο πλαίσιο της δομής Διά Βίου Μάθησης, το Εργαστήριο Εφαρμογών Πληροφορικής στα ΜΜΕ και το Εργαστήριο Ηλεκτρονικών ΜΜΕ του ΑΠΘ θα υλοποιήσουν από τις 4 Νοεμβρίου σεμινάριο με τίτλο «Επιστημονική δημοσιογραφία στις θετικές επιστήμες». Σκοπός του είναι η επιμόρφωση των συμμετεχόντων σε θέματα επιστημονικής δημοσιογραφίας και η κατανόηση των νόμων των θετικών επιστημών με στόχο τη «σωστή» παρουσίαση επιστημονικών ειδήσεων. Το πρόγραμμα έχει συνολική διάρκεια 36 διδακτικών ωρών (κάθε Τρίτη και ώρες 16.00-18.30) και κόστος συμμετοχής 170 ευρώ. Για πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής, επισκεφθείτε το http://diaviou.auth.gr/scientific_journalism_sci/.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
Σίβυλλα
Helios Kiosk