Δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας και ξένων γλωσσών σε μαθητές, οι οικογένειες των οποίων ανήκουν σε οικονομικά ευπαθείς ομάδες, διοργανώνει ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, στο πλαίσιο της Τράπεζας Χρόνου που λειτουργεί στις μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας. Τα μαθήματα θα γίνονται από εθελόντριες καθηγήτριες στις μόνιμες Κοινωνικές Δομές «Κύκλος Δράσης Κερατσίνι –Δραπετσώνα – Πέραμα», επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου 123, στο Κερατσίνι.
Στο πλαίσιο των ανθρωπιστικών του δράσεων, ο Όμιλος για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, σε συνεργασία με τους δήμους Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Κερατσινίου –Δραπετσώνας, Περάματος, Πειραιά, καθώς και Κορινθίων έχει δημιουργήσει μόνιμες Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας με σκοπό την ανακούφιση συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη. Με στόχο την κάλυψη των βιοτικών αναγκών, αλλά και της υποστήριξης των οικογενειών στην καθημερινότητά τους, έχουν συσταθεί Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Εστιατόριο, Τράπεζα Χρόνου και Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων.
Στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα λειτουργούν τα εξής τμήματα:
∙Τμήμα Γαλλικών για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με την κυρία Κατερίνα Μαλιφατούρατζη
∙Τμήμα ενισχυτικής μελέτης για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου με μαθησιακές δυσκολίες με την κυρία Καλλιόπη Τσαμούρη
∙Τμήμα Αγγλικών για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με την κυρία Ειρήνη Πρέκα
∙Τμήματα για μαθήματα Θεωρητικής Κατεύθυνσης για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με τις κυρίες Ελπίδα Ντούγια, Σμαράγδα Ευαγγέλου και Κανέλλα Γουνελά καθώς και
∙Τμήμα Θετικής Κατεύθυνσης για Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου με τον κ. Βαλάντη Κεφαλή
Τα μαθήματα της ενισχυτικής μελέτης απευθύνονται σε οικονομικά ευπαθείς ομάδες, μακροχρόνια ανέργους, σε πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες με χαμηλό εισόδημα, ΑμεΑ και χαμηλοσυνταξιούχους. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας με βάση τα κριτήρια ένταξης μαθητών στο τμήμα. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα: 210 4179797, 210 4967757 και 210 4110678.
Τις μόνιμες Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στηρίζουν οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Δημιουργία ή και συνέχιση της λειτουργίας Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α.) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.