ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

4 φιλέτα ζαργάνας, 300 γρ. το καθένα (ζητάμε από τον ψαρομανάβη να φιλετάρει τα ψάρια)

150 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το λάδωμα των ψαριών

αλάτι

50 ml χυμό λεμονιού

1 κ.σ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

1 ντομάτα, ξεφλουδισμένη, σε κυβάκια

1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη

1 κ.σ. φρέσκια μαντζουράνα, ψιλοκομμένη

ξύσμα από ½ λεμόνι ή λάιμ, ακέρωτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με αλάτι τα φιλέτα – αν είναι μακριά, τα κόβουμε στη μέση.

Ζεσταίνουμε πολύ καλά μια σχάρα και τα ψήνουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά. Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, τον χυμό του λεμονιού, τα ζαρζαβατικά και τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε τα ψάρια προτού σερβίρουμε.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.