Αύξηση 1,9% κατέγραψε τον Ιούλιο η παραγωγή της γερμανικής βιομηχανίας σε μηνιαία βάση, ξεπερνώντας αισθητά τις μέσες προβλέψεις τω αναλυτών.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή πως η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 1,9% τον Ιούλιο, έναντι αύξησης 0,4% τον Ιούνιο.

Η επίδοση αυτή είναι η καλύτερη από το Μάρτιο του 2013 και διαψεύδει τις εκτιμήσεις αναλυτών που προέβλεπαν επιβράδυνση της γερμανικής βιομηχανίας σε μηνιαία βάση στο 0,3% τον Ιούλιο.

Σημειώνεται πως χθες Πέμπτη ανακοινώθηκε πως οι βιομηχανικές παραγγελίες στην Γερμανία αυξήθηκαν κατά 4,6% τον Ιούλιο, με την αύξηση των παραγγελιών από το εξωτερικό να ξεπερνά τις εγχώριες παραγγελίες.

Οι διεθνείς παραγγελίες αυξήθηκαν 6,9% σε μηνιαία βάση ενώ οι εγχώριες παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 1,7%. Μεταξύ των ξένων παραγγελιών, αυτές από χώρες εκτός ευρωζώνης αυξήθηκαν 9,8% ενώ οι παραγγελίες από τις χώρες της ευρωζώνης αυξήθηκαν 1,7%.

Οι παραγγελίες κεφαλαιακών αγαθών αυξήθηκαν 8,5% σε μηνιαία βάση, με τα ισχυρότερα κέρδη να προέρχονται από τις παραγγελίες χωρών εκτός ευρωζώνης (+14,6%).