• Αναζήτηση
 • Πάπας: Εκκληση σε Βόρεια και τη Νότια Κορέα για συμφιλίωση

  Στη Νότιο Κορέα έφτασε ο Πάπας Φραγκίσκος για την πρώτη επίσκεψη ποντίφικα στη χώρα μετά από 25 χρόνια, την ώρα που η Βόρειος Κορέα έδωσε το «παρών» εκτοξεύοντας τρεις πυραύλους μικρού βεληνεκούς. Ο Φραγκίσκος, που είχε καλέσει και αξιωματούχους από το Βορρά για την παραμονή του στη Σεούλ, αναμένεται να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο αίτημα για επανένωση της χερσονήσου.

  Στη Νότιο Κορέα έφτασε ο Πάπας Φραγκίσκος για την πρώτη επίσκεψη ποντίφικα στη χώρα έπειτα από 25 χρόνια, την ώρα που η Βόρειος Κορέα έδωσε το «παρών» εκτοξεύοντας τρεις πυραύλους μικρού βεληνεκούς.

  Ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε κατά την άφιξή του την Πέμπτη στη Σεούλ έκκληση προς τη Βόρεια και τη Νότια Κορέα να ξεπεράσουν τις αλληλοκατηγορίες και να σταματήσουν να προστρέχουν στην ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνάμεων, διότι η ειρήνη δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μέσω του διαλόγου και της συγχώρεσης.

  Ενώπιον της προέδρου Παρκ Γκεούν-Χιέ και αξιωματούχους της Νότιας Κορέας, ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι χαιρετίζει τις προσπάθειες συμφιλίωσης και σταθεροποίησης στην κορεατική χερσόνησο και ενθαρρύνει τις προσπάθειες αυτές, διότι αποτελούν τον μοναδικό δρόμο για μία διαρκή ειρήνη.

  Μιλώντας για πρώτη φορά στα αγγλικά σε επίσημη εκδήλωση και αποφεύγοντας να επικρίνει ευθέως το καθεστώς της Βόρειας Κορέας, αν και οι αναφορές περί αδικίας , διώξεων και ανάπτυξης στρατιωτικών δυνάμεων αφορούν την Πιονγκγιάνγκ, ο Πάπας Φραγκίσκος δήλωσε ότι «η διπλωματία, ως τέχνη του εφικτού, βασίζεται στη σθεναρή και επίμονη πεποίθηση ότι η ειρήνη δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μέσω της ήρεμης ακρόασης και του διαλόγου».

  Κόσμος