ΥΛΙΚΑ
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
½ κ.γ. αλάτι
50 γρ. ζάχαρη
250 ml φρέσκο γάλα
8 γρ. Μαγιά Στιγµής ΓΙΩΤΗΣ
3 κ.σ. βούτυρο
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
200 γρ. Κουβερτούρα Λευκή σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
1 κ.σ. εσάνς βανίλιας σε υγρή µορφή
1 φάκελο Party Décor ΓΙΩΤΗΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να χλιάνει και διαλύουμε μέσα τη Μαγιά Στιγμής ΓΙΩΤΗΣ.
2 Ανοίγουμε μια λακκούβα στο Αλεύρι και ρίχνουμε μέσα το γάλα με τη Μαγιά. Μεταφέρουμε το μείγμα στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε το βούτυρο και ζυμώνουμε με τον γάντζο για 5 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαστική ζύμη. Λαδώνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε μέσα τη ζύμη. Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον να φουσκώσει για 1 ώρα.
3 Στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας τη ζύμη για να ξεφουσκώσει και τη μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε 1 φύλλο πάχους 2 εκ. Με ένα κουπ πατ κόβουμε στρογγυλούς δίσκους και με μικρότερο ανοίγουμε από μια τρύπα στο κέντρο. Αραδιάζουμε τα ντόνατς στο ταψί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
4 Αφήνουμε τα ντόνατς να φουσκώσουν για 15-20 λεπτά. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, για περίπου 15 λεπτά.
ΓΛΑΣΟ
Βυθίζουμε τα φάκελα με τη Λευκή Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ σε βραστό νερό. Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μπολ, προσθέτουμε την εσάνς βανίλιας, ανακατεύουμε καλά και γλασάρουμε τα ντόνατς. Πασπαλίζουμε με το περιεχόμενο του Party Décor ΓΙΩΤΗΣ.
Η παρουσίαση δημοσιεύτηκε στο τεύχος 85 του περιοδικού BHMA GOURMET



