• Αναζήτηση
 • Σε καραντίνα Ρουμάνος με ύποπτο κρούσμα για Εμπολα στο Βουκουρέστι

  Σε καραντίνα σε νοσοκομείο λοιμωδών νόσων στο Βουκουρέστι νοσηλεύεται Ρουμάνος 51 ετών, που επέστρεψε στη χώρα του από τη Νιγηρία και παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα για τον ιό Έμπολα. Στο μεταξύ, το πειραματικό φάρμακο ZMapp θα χορηγηθεί στον 75χρονο Ισπανό ιεραπόστολο Μιγκουέλ Παζάρες, ο οποίος μολύνθηκε με τον ιό στη Λιβερία και νοσηλεύεται στη Μαδρίτη. Αρνητικές για τον ιό οι εξετάσεις ασθενούς στο Τορόντο.

  Ένας Ρουμάνος ο οποίος επέστρεψε στη χώρα του από τη Νιγηρία και παρουσιάζει ύποπτα συμπτώματα μπήκε σήμερα, Κυριακή, σε καραντίνα σε νοσοκομείο λοιμωδών νόσων στο Βουκουρέστι, όπως ανακοίνωσε νοσοκομειακή πηγή.

  Ο άνδρας αυτός είναι 51 ετών κι επέστρεψε από τη Νιγηρία στις 25 Ιουλίου.

  Στο μεταξύ, το πειραματικό φάρμακο ZMapp θα χορηγηθεί στον 75χρονο Ισπανό ιεραπόστολο Μιγκουέλ Παζάρες, ο οποίος μολύνθηκε με τον ιό στη Λιβερία και νοσηλεύεται στη Μαδρίτη.

  Οι γιατροί ζήτησαν την κατ’ εξαίρεση εισαγωγή του φαρμάκου, το οποίο έχει δοκιμαστεί μόνο σε μαϊμούδες.

  Η υγεία των δύο Αμερικανών ασθενών που έχουν μολυνθεί από τον Έμπολα βελτιώθηκε μετά τη χορήγηση του ZMapp. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο αν αυτό οφείλεται στο φάρμακο ή σε άλλη θεραπεία που επίσης τους χορηγήθηκε.

  Επίσης είναι άγνωστο αν το ZMapp έχει μακροπρόθεσμες παρενέργειες.

  Σε ό,τι αφορά ασθενή που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της περιοχής του Τορόντο, αρνητικές για τον ιό Έμπολα ήταν οι εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Οντάριο.

  Ο ασθενής είχε πρόσφατα ταξιδέψει στον Καναδά από τη Νιγηρία, όπου έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της επιδημίας του Έμπολα στη δυτική Αφρική, και νοσηλευόταν στην απομόνωση μετά την εμφάνιση ύποπτων συμπτωμάτων.

  Κόσμος
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk