Με τον χαρακτηρισμό «η τουρκάλα καλλονή» αναφέρεται ο διεθνής Τύπος στην Τουμπά Μπουγιουκουστούν. Η διάσημη ιταλίδα ηθοποιός Μόνικα Μπελούτσι ωστόσο έχει διαφορετική άποψη. Θεωρεί ότι η μικροσκοπική Μπερέν Σαάτ, συμπρωταγωνίστριά της σε φιλόδοξη ιταλοτουρκική υπερπαραγωγή, είναι μία από τις γοητευτικότερες και πλέον ταλαντούχες ηθοποιούς της νέας γενιάς. Μπουγιουκουστούν και Σαάτ, νέες, ωραίες και ταλαντούχες, είναι οι πιο ακριβοπληρωμένες σταρ της γειτονικής χώρας. Σε απόσταση αναπνοής ακολουθούν η Μπεργκιουζάρ Κορέλ, η Τζανσού Ντερέ και η μόλις 25 ετών συνάδελφός τους Φαρά Ζεϊνέπ Αμπντουλάχ.

Εκθαμβωτικά ωραίες, καλλίγραμμες, ντυμένες με πανάκριβες δημιουργίες κορυφαίων σχεδιαστών, κατοικούν σε παραμυθένιες επαύλεις επάνω στον Βόσπορο, δίπλα ακριβώς σε τούρκους μεγιστάνες. Οδηγούν υπερπολυτελή, γρήγορα αυτοκίνητα. Κάνουν διακοπές με super yachts στα τουρκικά παράλια, στα ελληνικά νησιά αλλά και στη Νότια Ιταλία. Κάποιες από αυτές τις σταρ είναι ιδιοκτήτριες αριστοκρατικών διαμερισμάτων στο Παρίσι. Ολες τους ονειρεύονται διεθνή καριέρα στον κινηματογράφο. Προς το παρόν οι φωτογράφοι «βομβαρδίζουν» τα media με στιγμιότυπα από τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Διάσημες τουρκάλες ηθοποιοί κλέβουν καρδιές με αποκαλυπτικά, ζωηρόχρωμα μπικίνι, επάνω στα ντεκ θαλαμηγών, στις παραλίες ή στις πισίνες ξενοδοχείων πέντε αστέρων. Συνοδεύονται από τους γοητευτικούς συζύγους τους ή τους καλογυμνασμένους συντρόφους τους. Πίνουν γαλλική σαμπάνια, ανταλλάσσουν παθιασμένα φιλιά με το ταίρι τους, αδιαφορώντας τις περισσότερες φορές για τους παπαράτσι και ξενυχτούν σε trendy spots στο Μπόντρουμ και στον Τσεσμέ. Γιατί όχι άλλωστε; Η ζωή αποδεικνύεται ιδιαίτερα γενναιόδωρη μαζί τους. Τα μηδενικά στους προσωπικούς τους τραπεζικούς λογαριασμούς αυξάνονται με εντυπωσιακή ταχύτητα. Οι αμοιβές τους ξεπερνούν τις 50.000 τουρκικές λίρες (περί τα 17.000 ευρώ) το επεισόδιο, ενώ κάποιες φθάνουν ως τα 2 εκατ. τουρκικές λίρες (690.000 ευρώ) ανά επεισόδιο! Τα χρήματα αυτά θυμίζουν Χόλιγουντ.

Το lifestyle των τούρκων ηθοποιών έχει σίγουρα κάτι από αυτό των αμερικανών συναδέλφων τους. Μυθικές αμοιβές και ένα super glamorous lifestyle. Οι έλληνες ηθοποιοί είναι πολύ μακριά από όλο αυτό το αστραφτερό σκηνικό. Οι τουρκάλες συνάδελφοί τους χαμογελούν μέσα από glossy εξώφυλλα. Ντυμένες με ρούχα των τούρκων σχεδιαστών Ριφάτ Οζμπέκ και Χουσεΐν Τσαλαγιάν αλλά και των οίκων Prada, Versace, Channel, Dior, Balenciaga. Σκαρφαλώνουν στα δωδεκάποντα των Louboutin, Jimmy Choo και Roger Vivier και πρωταγωνιστούν και σε διαφημιστικές εκστρατείες με εξίσου μυθικές αμοιβές.
Οι όμορφες τουρκάλες ηθοποιοί είναι οι σύγχρονες Σταχτοπούτες. Η ζωή τους μοιάζει με ένα ατελείωτο «χρυσό» παραμύθι…
Τουμπά Μπουγιουκουστούν


Με πλούσια μακριά μαύρα μαλλιά, πράσινα γατίσια μάτια και κατάλευκο δέρμα αποτελεί αντικείμενο του πόθου για εκατομμύρια άνδρες στην πατρίδα της. Την ωραιότερη ηθοποιό στην Τουρκία διεκδίκησαν διάσημοι συνάδελφοί της αλλά και μεγαλοεπιχειρηματίες. Την καρδιά της κέρδισε τελικά ο ηθοποιός Ονούρ Σαϊλάκ, ένας επαγγελματίας ο οποίος αναλαμβάνει συνήθως δεύτερους ρόλους.
Η Τουμπά τον γνώρισε όταν πρωταγωνιστούσε μαζί με τον διάσημο Μουράτ Γιλντιρίμ στη σειρά «Asi». Συναντήθηκαν ξανά στο σίριαλ «Ενα αστέρι γεννιέται». Σήμερα είναι παντρεμένοι και γονείς δίδυμων κοριτσιών. Κατοικούν στην Κωνσταντινούπολη, σε μια πολυτελή έπαυλη επάνω στον Βόσπορο. Η 32χρονη πρωταγωνίστρια της νέας επιτυχημένης σειράς «Διαμάντια και έρωτας» και ο σύζυγός της έχουν αποκτήσει επίσης ένα αριστοκρατικό διαμέρισμα στο Παρίσι.
Δημοσιεύματα πριν από μερικούς μήνες τούς έφεραν να εγκαταλείπουν μόνιμα την Τουρκία για την Πόλη του Φωτός. Οι ίδιοι διέψευσαν κατηγορηματικά τις φήμες τις οποίες χαρακτήρισαν κακόβουλες.
Ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» την Τουμπά σε παραλία του Τσεσμέ με τις δίδυμες κόρες της. Η τουρκάλα σταρ τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω της. Φορούσε μικροσκοπικό μαύρο μπικίνι το οποίο αναδείκνυε τις τέλειες αναλογίες της. Τα έντυπα κοινωνικής κριτικής έγραψαν για «καλοκαιρινές διακοπές χλιδής». Η Τουμπά και ο Ονούρ είναι γνωστό ότι δεν κρύβουν από τον Τύπο τη λαμπερή καθημερινότητά τους. Στο γκαράζ της έπαυλής τους βρίσκεται ένας στόλος από πανάκριβα αυτοκίνητα.
Η Μπουγιουκουστούν, η οποία είναι άκρως πολιτικοποιημένο άτομο, κάνει έξαλλη… την κυρία Ταγίπ Ερντογάν όταν εμφανίζεται με κορδέλες στο κεφάλι οι οποίες φέρουν τις νεκροκεφαλές του οίκου Alexander McQueen.
Μπερέν Σαάτ


Τα ταπεινά γαλάζια φορεματάκια της πτωχής πλην τιμίας «Φατμαγκιούλ» δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα outfits prêt-à-porter de luxe και υψηλής ραπτικής της Μπερέν Σαάτ. Η 30χρονη ηθοποιός, η οποία έγινε γνωστή στην Ελλάδα μέσα από τις σειρές «Πειρασμός», «Φατμαγκιούλ» και «Εκδίκηση», είναι μία από τις πλέον κομψές της γειτονικής Τουρκίας. Η Σαάτ, για την οποία η ιταλίδα σταρ Μόνικα Μπελούτσι μίλησε με τα κολακευτικότερα λόγια, παντρεύτηκε στις 27 Ιουλίου τον σύντροφό της, δημοφιλή τραγουδιστή Κενάν Ντογουλού. Η γαμήλια τελετή πραγματοποιήθηκε στο Λος Αντζελες.
Η πανέμορφη σε μέγεθος… μπρελόκ ηθοποιός και ο αγαπημένος της βρίσκονται καθημερινά στο «στόχαστρο» των media. Οι παπαράτσι τούς καταδιώκουν όταν κάνουν τη βόλτα τους στην Κωνσταντινούπολη ή όταν βρίσκονται για διακοπές στο Μπόντρουμ και στο πολυτελές «Sianji Well-Being Resort».
Η τουρκάλα σταρ λίγο προτού αναχωρήσει για το Λος Αντζελες ανέβασε στο instagram φωτογραφία του εντυπωσιακού νυφικού και των παπουτσιών της. Πλατφόρμες σε λευκό και ασήμι με την υπογραφή Rene Caovilla. Το ζευγάρι αμέσως μόλις επιστρέψει στην Τουρκία θα παραθέσει δεξίωση στην Πρίγκηπο για τους πολυπληθείς φίλους και συναδέλφους.
Η Μπερέν Σαάτ διεκδικεί τον ρόλο της περίφημης (με καταγωγή από την Τήνο) σουλτάνας Κιοσέμ. Η εταιρεία παραγωγής Tims Produksiyon όμως (είναι αυτή «που βγάζει στον αέρα» τη σειρά «Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής») έχει ήδη καλέσει για δοκιμαστικά τη Μεριέμ Ουζερλί (η πρώην Χουρέμ) και την Τουμπά Μπουγιουκουστούν.
Τζανσού Ντερέ


Η καστανομάλλα, ψηλή, καλλίγραμμη Τζανσού Ντερέ είναι ένα οικείο πρόσωπο στο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό. Τη γνωρίσαμε πρώτα μέσα από τη σειρά «Ezel». Ιδιαίτερα δημοφιλής όμως έγινε με την τηλεοπτική «Σιλά». Η Ντερέ, 33 ετών σήμερα, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ηθοποιούς στην Τουρκία. Νέα, γοητευτική, διάσημη, πλούσια και… –κυρίως –ελεύθερη. Ο ανεξάρτητος, «κακομαθημένος» κατά αρκετούς συναδέλφους της και φίλους, χαρακτήρας της είναι που την έχει «καταδικάσει» στη… μοναξιά.
Η σταρ έζησε μια θλιβερή προσωπική περιπέτεια όταν ο σύντροφός της την εγκατέλειψε για να παντρευτεί την καλύτερή της φίλη. Η Τζανσού έφυγε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από την Τουρκία. Ταξίδεψε σε μακρινούς, εξωτικούς προορισμούς, από όπου φρόντιζε πάντα να ενημερώνει τους εκατομμύρια θαυμαστές της.
Η Ντερέ έμεινε περίπου τρία χρόνια μακριά από την τηλεόραση. Εκανε όμως συχνές «επισκέψεις» στα σπίτια των τηλεθεατών με διαφημιστικό σποτ της εταιρείας L’Oreal αντί αστρονομικής αμοιβής.
Πριν από λίγες εβδομάδες κυκλοφόρησαν στα τουρκικά έντυπα φωτογραφίες της Ντερέ από τις διακοπές της στο Μπόντρουμ. Ηταν ιδιαίτερα σέξι με τα κίτρινα, πορτοκαλί και λευκά της μπικίνι. Τα βράδια όμως απέφευγε να συνοδεύει τους φίλους της στο trendy club «Billionaire» του Ιταλού Φλάβιο Μπριατόρε.
Η Τζανσού Ντερέ, οι ρίζες του γενεαλογικού δέντρου τής οποίας φτάνουν στη Θεσσαλονίκη, από όπου είναι η γιαγιά της, ετοιμάζεται να επιστρέψει σύντομα στη μικρή οθόνη με έναν ενδιαφέροντα ρόλο στο πλευρό του λαοφιλούς συναδέλφου της Μουράτ Γιλντιρίμ.
Μπεργκιουζάρ Κορέλ


Πολλοί υποστηρίζουν ότι η πανύψηλη Μπεργκιουζάρ Κορέλ κάνει μεγάλη καριέρα στα τηλεοπτικά δρώμενα της γείτονος λόγω του γάμου της με τον Νο1 τούρκο σταρ, τον «πολύ» Χαλίτ Εργκέντς. Οι δυο τους γνωρίστηκαν στα γυρίσματα της δημοφιλούς σειράς «Χίλιες και μία νύχτες».
Ο Χαλίτ χώρισε τη σύζυγό του για τα «ελαφίσια μάτια» της Κορέλ, η σύζυγος έκανε απόπειρα αυτοκτονίας και τα τουρκικά media δημοσίευαν καθημερινά «γαργαλιστικές» λεπτομέρειες από το πιπεράτο life story. Τελικά Εργκέντς και Κορέλ παντρεύτηκαν, έγιναν γονείς ενός χαριτωμένου αγοριού, του Αλί, και ζουν τις… δικές τους χίλιες και μία νύχτες! Πολυτελή σπίτια, ακριβά αυτοκίνητα, κρουαζιέρες με γιοτ. Πρόσφατες φωτογραφίες τούς δείχνουν ευτυχισμένους να κάνουν διακοπές στο κοσμοπολίτικο Τσεσμέ.
Η Μπεργκιουζάρ έχει βγάλει από πάνω της τα αυστηρά ταγέρ της δικαστού Φεριντέ, ηρωίδας της σειράς «Καρανταγί», και κυκλοφορεί με σούπερ μίνι κολλητά φορέματα. Οι αναλογίες της άλλωστε είναι άψογες. Κάνει γυμναστική τρεις φορές την εβδομάδα με την Μπουρτζού Κους, personal trainer των επωνύμων, και προσέχει ιδιαίτερα τη διατροφή της.
Μετά το Τσεσμέ το ζευγάρι θα κατηφορίσει με γιοτ στα ελληνικά και ιταλικά παράλια. Κάποιες φορές όμως το λαμπερό σκηνικό της απόλυτης οικογενειακής ευτυχίας «διαταράσσεται» από έντονους καβγάδες. Ο διάσημος, ακριβοπληρωμένος πρωταγωνιστής του «Σουλεϊμάν» λοξοκοιτάζει συχνά-πυκνά. Την τελευταία φορά είχε κρυφτεί κάτω από τα… χρυσοκέντητα φουστάνια νεαρής συμπρωταγωνίστριάς του η οποία υποδυόταν μια σουλτάνα!
Φαράχ Ζεϊνέπ Αμπντουλάχ


Η νεαρότερη από τις διάσημες τουρκάλες σταρ. Μόλις 25 ετών, βρετανοαναθρεμμένη, όμορφη, σέξι, χαλάει κόσμο όταν φωτογραφίζεται για το ανδρικό περιοδικό «GQ». Η νεαρή καστανόξανθη καλλονή αναδεικνύεται πολύ γρήγορα σε αστέρα πρώτου μεγέθους της γειτονικής χώρας. Καρπός του έρωτα μιας ωραίας Τουρκάλας και ενός ατίθασου Ιρακινού. Η οικογένειά της ζει στην Αγγλία εδώ και πολλά χρόνια.
Η Φαράχ σπούδασε Γαλλική Λογοτεχνία και Θέατρο στο Πανεπιστήμιο του Κεντ. Μια τυχαία συνάντηση με ισχυρό παράγοντα τουρκικού καναλιού στο Λονδίνο την έκανε να επιστρέψει στην πατρίδα της. Κέρδισε τον ρόλο της Αϊλίν στη σειρά «Προδοσία» και αμέσως μετά πρωταγωνίστησε στην κινηματογραφική ταινία «Το όνειρο της πεταλούδας», στο πλευρό μάλιστα του Κιβάντς Τατλιτούγ. Ο ξανθός, σέξι Τατλιτούγ είναι συμπρωταγωνιστής της και στην πιο ακριβή παραγωγή που γυρίζεται αυτή την εποχή στην Τουρκία και στη Ρωσία «Kurt Seyt a Shura», με συνολικό κόστος ανά επεισόδιο 2 εκατομμύρια τουρκικές λίρες.
Η Φαράχ ντύνεται με την τελευταία λέξη της μόδας. Κάνει shopping σε exclusive boutiques της Κωνσταντινούπολης με γαλλικές και ιταλικές φίρμες και βέβαια στη Sloane street του Λονδίνου. Οι φήμες αναφέρουν ότι χώρισε από μεγαλοεπιχειρηματία πριν από λίγους μήνες. Ο σύντροφός της την απάτησε με άλλη γνωστή ηθοποιό…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ