• Αναζήτηση

ΠαΣοΚ: Συζήτηση Ολομέλειας για τις διατάξεις του «πόθεν έσχες»

Να αποσυρθούν οι διατάξεις για το «πόθεν έσχες» που έχουν περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο, προκειμένου να συζητηθούν με την έναρξη της Ολομέλειας τον Οκτώβριο, ως «πακέτο» μέτρων για το πολιτικό χρήμα, ζητά το ΠΑΣΟΚ.

Να αποσυρθούν οι διατάξεις για το «πόθεν έσχες» που έχουν περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο, προκειμένου να συζητηθούν με την έναρξη της Ολομέλειας τον Οκτώβριο, ως «πακέτο» μέτρων για το πολιτικό χρήμα, ζητά το ΠαΣοΚ.

Κατά τη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο Παναγιώτης Ρήγας του κόμματος κάλεσε εκ νέου την κυβέρνηση να κάνει σαφές το εάν οι συγκεκριμένες διατάξεις αποτελούν προαπαιτούμενο για την δόση των 1,2 δισ. ευρώ.

Νωρίτερα, ο Κώστας Σκανδαλίδης εξέφρασε την αντίρρησή του για το γεγονός ότι ένα κρίσιμο θέμα όπως αυτό, που σχετίζεται με το πολιτικό χρήμα και τη διαφάνεια στον πολιτικό βίο, έρχεται να ψηφιστεί σε θερινό τμήμα.

Ο κ. Σκανδαλίδης υπογράμμισε ότι δεν έχει προηγηθεί διαβούλευση και ζήτησε να υπάρξει διακομματική απόφαση για το ζήτημα του πολιτικού χρήματος έπειτα από απολογισμό για τον τρόπο που λειτούργησε έως σήμερα ο έλεγχος.

Για το ζήτημα των προωθούμενων διατάξεων, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης προέβη πριν από λίγες ημέρες σε δήλωση-καταγγελία, υποστηρίζοντας ότι με τις διατάξεις για το «πόθεν έσχες» που έχουν περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο παραμερίζεται η Αρχή κατά του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Ο κ. Κακλαμάνης είχε μάλιστα δηλώσει ότι οι βουλευτές του Β΄Θερινού Τμήματος δεν θα δεχθούν συγκάλυψη όσων έβαλαν το χέρι στο μέλι, αναφερόμενος στον αναδρομικό έλεγχο όσων διαχειρίστηκαν εξουσία από το 1974 και μετά.

Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk