Σε συμφωνία 7 δισ. δολαρίων κατέληξε η Citigroup προκειμένου να διευθετήσει τις κατηγορίες σχετικά με το ότι πούλησε πλαστά ενυπόθηκα δάνεια στην αρχή της χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Η τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει ποσό ύψους 4,5 δισ. δολαρίων σε μετρητά και θα παράσχει 2,5 δισ. δολάρια σε ανακούφιση καταναλωτών. Το μερίδιο των μετρητών περιλαμβάνει ποσό 4 δισ. δολαρίων που θα καταβληθεί στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και 500 εκατ. δολάρια σε πληρωμές στους γενικούς εισαγγελείς και στο FDIC.
Η Citigroup θα αναλάβει προ φόρων χρέωση της τάξης των 3,8 δισ. δολαρίων στο β΄ τρίμηνο. Η συμφωνία της Citigroup με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης έρχεται ύστερα από έντονες διαπραγματεύσεις δυόμισι μηνών. Τον προηγούμενο μήνα, οι δύο πλευρές ήταν αρκετά μακριά από μια πιθανή συμφωνία, με το υπουργείο να ζητά 10 δισ. δολάρια και τη Citigroup να προσφέρει 4 δισ. δολάρια. Μια αρκετά μεγάλη ασυμφωνία ώστε να οδηγήσει το υπουργείο να απειλήσει με νομικές διαδικασίες.
Η Citigroup αποφάσισε να οδηγηθεί σε συμφωνία έτσι ώστε να μπορέσει να συμπεριλάβει και να τελειώνει με τις έκτακτες χρεώσεις, στα αποτελέσματα β΄ τριμήνου.