Μηνυτήρια αναφορά απέστειλε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος ζητώντας την πλήρη διερεύνηση καταγγελιών που έγιναν πρόσφατα σχετικά με την πιθανότητα παράτυπων διαδικασιών σε σχολεία κατά την εφαρμογή του θεσμού της Τράπεζας Θεμάτων στην Α’ Λυκείου. Ο κ. Λοβέρδος ζήτησε να γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες προς απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών.
Την σχετική καταγγελία είχε κάνει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) στέλνοντας επιστολή στον υφυπουργό Παιδείας κ. Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο. Σε αυτήν οι εκπρόσωποί της επικαλούνταν δημοσίευμα ιστοσελίδας περί «παραχάραξης ενδοσχολικών διαδικασιών» και συγκεκριμένα για «τη διαδικασία που αφορά την εξέταση μαθημάτων με βάση την Τράπεζα Θεμάτων».
Ο υπουργός Παιδείας, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, υπέβαλε τη μηνυτήρια αναφορά «στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του, με γνώμονα την προτεραιότητα διατήρησης του αδιάβλητου και αξιοκρατικού χαρακτήρα όλων των εξετάσεων της δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης και λόγω της ανάγκης αποτροπής οποιασδήποτε διατάραξης του ενδεδειγμένου κλίματος στην εκπαιδευτική διαδικασία».
Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών διαβιβάστηκαν επίσης η αλληλογραφία της ΟΙΕΛΕ με τους αρμόδιους φορείς του υπουργείου Παιδείας, όπως και δημοσιεύματα σχετιζόμενα με το εν λόγω θέμα.