Με τους σχολικούς φύλακες και τους καθηγητές συναντήθηκε την Τρίτη 8 Ιουλίου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος τους υποσχέθηκε ότι θα ολοκληρωθούν σύντομα οι σχετικές διοικητικές διαδικασίες -επαναπροκηρύξεις θέσεων για τους καθηγητές, έτσι ώστε να υπάρχει αντιστοίχηση με τις ανάλογες ειδικότητες.

Ο κ. Βενιζέλος δεσμεύθηκε επίσης ότι θα αντιμετωπιστεί θετικά το ζήτημα της αναγνώρισης του συντάξιμου χρόνου υπηρεσίας των σχολικών φυλάκων για τα χρόνια που έχουν δουλέψει ανασφάλιστοι.

Στη συνάντηση, ήταν επίσης παρόντες η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ε. Χριστοφιλοπούλου, ο Χρ. Πρωτόπαπας από τη Γραμματεία Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ Δημήτρης Καρύδης.

Να σημειωθεί ότι το πρωί της Δευτέρας σχολικοί φύλακες που έχουν απολυθεί και καθηγητές που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΠαΣοΚ στη Χαριλάου Τρικούπη, όπου συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος, για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους προς τη δικομματική κυβέρνηση και τις επιλογές της στην εργασία.

Οι συγκεντρωμένοι ζητούσαν να έχουν συνάντηση με τον πρόεδρο του Κινήματος, ενώ αποδοκίμασαν στελέχη που προσέρχονταν στη συνεδρίαση. Τελικά το ραντεβού κλείστηκε και λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι αποχώρησαν με κατεύθυνση την Καραγεώργη Σερβίας όπου βρίσκονται οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.