Επίσκεψη στην Αθήνα για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα πραγματοποιήσει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η ακριβής ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί ακόμη, αλλά τοποθετείται μεταξύ 25 και 30 του μηνός.

Με αφορμή την κόντρα Βενιζέλου με την κύπρια ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους, η οποία ζήτησε την αποπομπή του έλληνα υπουργού Εξωτερικών, ο Νίκος Αναστασιάδης επιχείρησε να αμβλύνει της κατάσταση, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει διάσταση θέσεων μεταξύ ελληνικής και κυπριακής κυβέρνησης.

Τόνισε ότι οι σχέσεις Κύπρου – Ελλάδας είναι άριστες και η συνεννόηση τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας είναι «επί ημερησίας βάσεως και σε πλήρη και πέρα από αγαστή συνεργασία».

Ουδείς επιτρέπεται, τόνισε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, να αμφισβητεί ή να θέτει οποιανδήποτε αμφιβολία όσον αφορά στην συνεργασία, την άριστη σχέση και την αμέριστη υποστήριξη της οποίας τυγχάνει η Κύπρος από την ελληνική κυβέρνηση.

Εξάλλου, ο πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο, Βασίλης Παπαϊωάννου χαρακτήρισε «λήξαν» το θέμα Βενιζέλου – Θεοχάρους. Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ «Από Μέρα σε Μέρα», ο κ. Παπαϊωάννου ανέφερε ότι ουδέν πρόβλημα υφίσταται στις σχέσεις Ελλάδας – Κύπρου, οι οποίες, όπως τόνισε, είναι άριστες.