Ο Μακεδονικός Χαλβάς συμπληρώνει 90 χρόνια στο τραπέζι μας. Το ταξίδι του ξεκίνησε στη Θεσσαλονίκη το 1924, όταν ο Ελευθέριος, ο Κωνσταντίνος και ο Σάββας Χαϊτογλου θέλησαν να συνεχίσουν την παράδοση του παππού τους (που ήταν χαλβαδοποιός στη Μικρά Ασία) και άνοιξαν ένα μικρό κατάστημα στην πλατεία Αθωνος.

Σήμερα, στις δύο σύγχρονες μονάδες επεξεργασίας σησαμιού και παραγωγής χαλβά, οι παραδοσιακές μέθοδοι παραγωγής συναντούν την τεχνολογία, ώστε ο Μακεδονικός Χαλβάς να διατηρεί τη σταθερή ποιότητά του.

Την ίδια στιγμή γνωρίζει παγκόσμια αναγνώριση καθώς αποτελεί έναν εξαιρετικό πρεσβευτή των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, με παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Στα πλαίσια του εορτασμού των 90 χρόνων του, ο Μακεδονικός Χαλβάς ανανέωσε την εμφάνισή του με νέες, κομψές συσκευασίες όπου αποτυπώνονται χαρακτηριστικές εικόνες της πρώτης συσκευασίας του και της Θεσσαλονίκης του 1924. Στις νέες συσκευασίες προβάλλεται η διατροφική αξία του χειροποίητου αυτού ελληνικού προϊόντος, που παράγεται από ταχίνι (δηλαδή 100% αλεσμένο σησάμι) και διατηρεί ακέραια όλα τα ευεργετικά συστατικά του πολύτιμου αυτού σπόρου.

Ακόμη περιέχει σημαντικές ποσότητες ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου και άλλων πολύτιμων βιταμινών και ιχνοστοιχείων και αποτελεί ένα εξαιρετικό συμπλήρωμα για τις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού μας.