Ενα βήμα από την Ουντινέζε βρίσκεται ο διεθνής γκολκίπερ του Παναθηναϊκού Ορέστης Καρνέζης καθώς επήλθε οριστική συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Η διοίκηση του ιταλικού συλλόγου μολονότι την Τρίτη (16 Ιουλίου) δήλωσε ότι αποσύρει το ενδιαφέρον της για τον Καρνέζη, λίγες ώρες αργότερα επανήλθε αποδεχόμενη εν τέλει τους όρους που έθεσαν οι Πράσινοι.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Τριφύλλι θα λάβει 750.000 ευρώ από την Ουντινέζε, ενώ και ο Καρνέζης θα χαρίσει στην ΠΑΕ περί τις 150.000 που του οφείλονται. Ως εκ τούτου, το κέρδος του Παναθηναϊκού αγγίζει τις 900.000 ευρώ, ενώ οι Ιταλοί συμφώνησαν και στον ορισμό υψηλής ρήτρας για την πώλησή του σε αλλη ελληνική ομάδα…

Στην Αθήνα ο Καστιλιόν
Ο 23χρονος ολλανδός επιθετικός Τζέφρι Καστιλιόν βρίσκεται στην Αθήνα από το μεσημέρι της Τετάρτης (17 Ιουλίου) προκειμένου να συζητήσει με τους διοικούντες την ΠΑΕ Παναθηναϊκός τις τελευταίες λεπτομέρειες για την μεταγραφή του στο Τριφύλλι.

Ο Καστιλιόν που αποτελεί παιδί των περίφημων ποδοσφαιρικών ακαδημιών του Αγιαξ, εξ ου και η γνωριμία του με τον προπονητή του Παναθηναϊκού κ. Γιάννη Αναστασίου, αγωνίζεται στη θέση του σέντερ φορ και μαζί με τον σουηδό στράικερ Μάρκους Μπεργκ (ήδη προπονείται με τους Πράσινους) θα αποτελέσουν το επιθετικό δίδυμο της ομάδας για τη νέα σεζόν.

Ο Καστιλιόν γεννήθηκε στο Αμστερνταμ και στο ξεκίνημα της καριέρας του θεωρήθηκε από τα μεγάλα ταλέντα του ολλανδικού ποδοσφαίρου. Ωστόσο η πορεία του δεν υπήρξε ανάλογη των προσδοκιών. Με την πρώτη ομάδα του Αγιαξ αγωνίστηκε μόλις μια φορά, ενώ τη σεζόν 2011-12 παραχωρήθηκε ως δανεικός στη Βααλβάικ (26 συμμετοχές – 6 γκολ). Την περασμένη σεζόν ο «Αιαντας» τον έδωσε ξανά με δανεισμό στην Ερακλες (30 ματς – 3 γκολ).

Ανακοινώθηκε ο Κουτρουμπής

Επίσης, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός επισημοποίησε την απόκτηση του πρώην αμυντικού της ΑΕΚ Γιώργου Κουτρουμπή για τέσσερα χρόνια. Οι Πράσινοι περίμεναν να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία πτώχευσης, προκειμένου ο 22χρονος στόπερ να μείνει και τυπικά ελεύθερος από την Ενωση. Μέχρι σήμερα πάντως συμμετείχε κανονικά στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού, χωρίς όμως να αγωνίζεται στους φιλικούς αγώνες.

Πράσινο φως στο «Απ. Νικολαΐδης»

Εξάλλου, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής χορηγήθηκε άδεια λειτουργίας στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης» δεδομένου ότι σύμφωνα με το Πρακτικό της Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλότητας Αγωνιστικών Χώρων και Αθλητικών Εγκαταστάσεων Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα κρίνεται κατάλληλο για την τέλεση ποδοσφαιρικών αγώνων. Ο επιτρεπόμενος αριθμός φιλάθλων ανέρχεται στις 16.000 και η άδεια ισχύει για ένα χρόνο.